0 0
Courgette Pesto Pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

100 gram per persoon tagliatelle
1 courgette
50 ml kookroom
bosje basilicum
8 takjes munt
2 tenen knoflook
4 etlp pijnboompitten
4 etlp olijfolie
2 etlp parmezaanse kaas
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Courgette Pesto Pasta

Groen, Groener, Groenst!

  • Medium

Directions

Courgette Pesto Pasta - 01

Bij de Albert Heijn kijk ik altijd even naar de menu kaartjes die ze hebben staan voor wat inspiratie. Afgelopen week was er een kaartje met krokante kip, aardappel puree en courgette met pesto. Dit recept bracht bij op het idee om Courgette Pesto Pasta te maken. Ik ben dol op courgette en was overtuigd van de combinatie met een frisse pesto.

In het Albert Heijn recept werd pesto uit een potje gebruikt, wat je voor dit recept ook heel goed kan gebruiken. Ik heb toch liever verse pesto als ik tijd heb en omdat ik een wat frissere pesto voor mijn Courgette Pesto Pasta wou gebruiken heb ik wat munt blaadjes, naast de basilicum toegevoegd. Als pasta heb ik Tagliatelle genomen dat is wel mijn go to pasta als ik een pesto pasta maak dus zo ook voor dit recept.

Courgette Pesto Pasta

Steps

1
Done

Bereid de tagliatelle volgens de verpakking.
Als de pasta klaar is, giet deze af en bewaar een kopje kookvocht. *Spoel de pasta niet af met water.

2
Done

Pesto:

Doe de helft van de basilicum, de munt, knoflook, 2 etlp pijnboompitten, 1 1/2 etlp Parmezaanse kaas, 2 etlp olijfolie en een snufje zout en peper in een blender en meng het tot een pesto saus.

Proef of de pesto nog wat smaakmakers nodig hebben (basilicum, munt, olijfolie, zout).

3
Done

Snij de courgette in blokjes en bak ze in 1 etlp olijfolie in een koekenpan. Ongeveer 4-5 minuten.

Voeg de pesto toe aan de courgette en schenk de kookroom beetje bij beetje erbij. Zo bepaal jezelf hoe dik je de saus wil. Meng het goed door elkaar en laat het 3 minuten staan. *Is de saus te dik doe er dan wat kookvocht nog bij.

4
Done

Verdeel de pasta over de borden en doe hier een schep courgette pesto op.

Serveer met wat extra parmezaan en basilicum.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cheesy Tomaten Tortellini Soep 03
previous
Cheesy Tomaten Tortellini Soep
Vietnamese Pho met Beef
next
Vietnamese Beef Pho

Add Your Comment