0 0
Falafel Salade - Gingerroo Saladjar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 Weckpot van 1 liter
80 gram sla (trio sla of romaine)
80 gram rode kool
4 balletjes falafel Klink op link in tekst voor recept
80 gram kikkererwten (uit blik)
1/4 (80 gram) komkommer
1/2 rode ui
Dressing
2 etlp sesamolie
1 cm gember
1 teen knoflook
1 etlp citroensap
1 etlp olijfolie
1/2 etlp honing

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Gingerroo Saladjar: Falafel Salade

Saladjar

  • Serves 1
  • Medium

Directions

Falafel Salade

Sinds november vorig jaar ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen genaamd Gingerroo. Ik maak en bezorg verse homemade (maaltijd)salades voor de lunch in de vorm van saladjars. Salades dus met alles erop en er aan (ook de dressing) bezorgd in een pot. Inmiddels heb ik al 3 bedrijven waar ik aan lever in Amsterdam.

Op verzoek en idee van mijn man ben ik het bedrijf begonnen en tot zo ver krijg ik alleen maar positieve reacties. De vraag die vaak vervolgens volgt is: deel je je recepten voor je saladjars ook ergens. Tot heden heb ik dat nog niet gedaan, maar een nieuw jaar en ik wil Buzz in the Kitchen weer wat leven in blazen dacht ik. Ik begin Saladjar Sunday. Met de ambitie om elke zondag één saladjar recept te delen.

Vandaag is de eerste zondag van het jaar en begint de kick-off met een: Falafel Salade.

Ik ben dol op falafel. Een gerecht waar ik echt naar kan verlangen. In de supermarkt kun je falafel in tal van smaken kopen of je kunt het natuurlijk heel makkelijk zelf maken (recept). In deze salad jar combineer ik ingrediënten die perfect passen bij falafel. Ik krijg meteen honger.

Het recept hieronder is voor één salade pot van één liter. Maak je het echter gewoon voor thuis bij je maaltijd of als gezinsmaaltijd, dan kun je het makkelijk verdubbelen of wat extra sla en falafel toevoegen.

Steps

1
Done

Was de sla en snij of scheur deze klein.

Haal het buitenste blad van de rode kool en snipper de rest.

Was de komkommer en snijd in kleine blokjes.

Pel en snipper de rode ui.

2
Done

Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water tot het niet meer gaat schuimen.

3
Done

Bak de falafels in 5 minuten om en om gaar.

4
Done

Schil en rasp de gember fijn.
Pel de knoflook en rasp of pers hem fijn.

Meng in een kom alle dressing ingrediënten . Breng op smaak met zout en peper.

5
Done

Neem een schone weckpot (salade pot) en zet alle ingrediënten klaar:
1. 3 etlp van de dressing
2. rode ui
3. komkommer blokjes
4. kikkererwten
5. falafel
6. rode kool
7. sla

6
Done

De salade is 2 dagen na de bereiding nog lekker.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gezonde blt
previous
Gezonde BLT met hummus en avocado