0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram kalkoen (leftover) *zie note
100 gram gedroogde cranberries
100 gram cashewnoten (ongezout)
3 tlp Chinese vijfkruiden
2 etlp honing
1 limoen
50 ml hoisin saus
1 tlp sesamolie
100 gram rucola

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Leftover Aziatische kalkoen salade

Leftover Favoriet

  • 15
  • Serves 2
  • Easy

Directions

 

Recept Aziatische Kalkoen Salade

Elk jaar eten wij traditie getrouw kalkoen met kerst bij mijn ouders. Mijn vader kan echt heerlijke kalkoen maken en de andere bijgerechten die mijn ouders erbij maken zijn ook iets om het hele jaar naar uit te kijken. Wij halen voor het kerst diner geen kleine kalkoen, wat maakt dat wij vaak wel wat vlees over houden. Van de leftovers maakt mijn vader bijvoorbeeld kalkoen soep of paté. Ik maak van de leftovers een een heerlijke Aziatische Kalkoen Salade. Absoluut een van mijn favoriete salades.

De combinatie van het overgebleven kalkoen met vel (mag absoluut niet ontbreken), noten, gedroogde cranberry’s en dan wat Chinese Vijf Kruiden is echt heerlijk voor een salade. Hoe dol ik ook echt op deze salade ben maak ik het vaak alleen na dat wij kalkoen hebben gegeten. Wat je natuurlijk niet het hele jaar doet. Je kunt de salade echter natuurlijk prima met kalkoen of eenden filet maken. Het liefst met vel, omdat dit absoluut een heerlijke toevoeging is. Op die manier kun je de salade het hele jaar door eten. Kijk nu al weer uit naar de leftovers van volgens jaar!

Steps

1
Done

Voor dit recept gebruikten ik leftover kalkoenvlees.

Je kunt echter ook kalkoenfilet op smaak brengen met zout en peper in een pan bakken en deze met 2 vorken uit elkaar halen.

2
Done

Verwarm een koekenpan zonder boter of olie. Bak de kalkoen in de droge pan 3 minuten.

3
Done

Voeg de cashewnoten, cranberries en Chinese vijf kruiden toe aan de kalkoen en roer alles door elkaar. Laat het 4 minuten in de pan roosteren. Druip de honing over de kalkoen en laat dit in 2 minuten karameliseren.

4
Done

In een kom meng het sap van een limoen, de hoisin saus en de sesamolie.

5
Done

Verdeel de rucola over de borden met daarop het kalkoen mengsel en garneer met de dressing.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chia Aardbeien Chocomousse | Buzz in the Kitchen
previous
Chia Aardbeien Chocomousse
next
Guacamole

Add Your Comment