0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram Nutella
3 ei-wit
3 ei-geel
70 gram bloem
100 gram ongezouten boter
80 gram suiker

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Nutella Cake

Makkelijk, Lekker en NUTELLA!

  • Serves 8
  • Easy

Directions

Met een 5 kg Nutella pot in huis moet je wel eens nieuwe recepten uit proberen. Tot onze grote verbazing vonden we Het grote Nutella kookboek.Als je 5 kilo Nutella in huis hebt zou zo een kookboek wel eens handig kunnen zijn. Helaas viel echter de creativiteit van de recepten een beetje tegen. In de zin dat er veel recepten in stonden die ik zelf ook wel had kunnen bedenken. Dat gezegd staan er wel zo veel recepten in dat het je op ideeën brengt.

Bij chocolade en bakken denk ik al heel snel aan brownies. Zelf hou ik toch meer van een luchtige chocolade cake. Vroeger maakte ik altijd voor elke verjaardag chocolade cake van Duncan Hines wat heerlijke luchtige cakes zijn. Maar in plaats van veel geld aan cakes mixes uit te geven probeer ik toch liever zelf cakes uit waardoor ik besloot een Nutella Cake te maken. Wat maakt de Nutella Cake luchtig? De ei-witten opkloppen.

Je kunt jezelf extra verwennen door een laag Nutella er nog op te smeren, zelf vind ik de Nutella Cake gewoon zo al heerlijk.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 C.
Bedek een ronde cake-vorm (Ø 20 cm) met bakpapier.

2
Done

Scheid de eieren: ei-wit in ene kom, ei-geen in de andere.

In een ruime kom, klop de ei-witten stijf tot een meringue. Als je stijve pieken van het ei-wit kan maken is hij klaar.

3
Done

Smelt de boter au bain-marie.
Kook bijvoorbeeld wat water in een sauspan, zet het dan wat lager tot een sudder. Zet dan een hitte bestendige kom boven de sauspan en smelt de boter in die kom.

Als de boter is gesmolten, haal de pan met kom van het fornuis en voeg de Nutella toe aan de boter. Roer het goed door elkaar.

4
Done

In een andere kom meng de suiker met het ei-geel.

Roer de nutella boter door de suiker.

Voeg de bloem en opgeklopte ei-wit toe en roer het tot een goed beslag.

5
Done

Giet het beslag in de cake form en zet deze in de oven voor 20 minuten. Controleer met een saté prikker of de cake klaar is door te kijken of hij schoon eruit komt.

Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bananen Pannenkoek
next
Meringue Frosting

Add Your Comment