0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 liter groentebouillon
2 etlp olijfolie
2 tenen knoflook
3 cm gember
3 sjalot
1 Spaanse peper
500 gram wortel
1/2 tlp (+ extra) sambal
150 ml slagroom
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pittige Gember Wortel Soep

lekker pittig soepie!

  • Serves 4
  • Medium

Directions

Pittige Gember Wortel Soep

Het mannetje is ziek en snotterig thuis en dus moeten er met vitamientjes gekookt worden en wat pit. Als ik zelf ziek ben heb ik nooit zin in eten. Het enige waar ik dan wel zin in kan hebben is een lekker soepje. Daarom besloot ik een Pittige Gember Wortel Soep te maken.

Het was al weer een tijdje geleden dat ik een soepje had gemaakt en ik heb nog geen wortelsoep gemaakt. Met wat online research zag ik vooral veel gebonden wortelsoepjes, maar zelf heb ik als ik ziek ben meer zin in een bouillon en dus maakte ik een lichtere gebonden wortel soep. Om dat mijn man verkouden was dacht ik er wat pit in te gooien. Behalve dat ik echt wel van wat pit houdt, helpt dit meteen met de luchtwegen dacht ik zo. Om wat extra smaak te geven werd het een gember wortel soep. Een goede combinatie van pittig en zoet.

Ik wil niet zeggen dat de soep heel veel heeft geholpen bij zijn verkoudheid, maar hij was erg lekker en nog gezond ook! Plus in 30 minuten op tafel, wat wil je nog meer op een doordeweekse avond.

Gember Wortel Soep - 1

Steps

1
Done

Snipper de sjalotjes.
Rasp de gember.
Snij de peper in reepjes.

2
Done

Verwarm de olijfolie in een grote soeppan.

Fruit de geperste knoflook, gember en sjalotten in de pan 4 minuten.

Doe de sambal erbij en bak deze al roerend 1 minuut mee.

3
Done

Schenk de bouillon in de soeppan en breng aan de kook.

Snij de wortels in stukjes in dien ze heel groot zijn en voeg ze toe aan de bouillon. Laat dit 15 minuten staan.

4
Done

Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Schenk de slagroom bij de soep en roer het er goed door heen.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pittige Penne met Worst
next
Pinda Kip Udon

Add Your Comment