0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram penne
200 gram pompoen
100 gram baconreepjes
1 rode ui
80 gram bladspinazie
150 ml slagroom (ongeklopt)
1/2 tlp venkelzaad
1/4 tlp chilivlokken
1 tlp bloem
2 etlp olijfolie
zout en peper
parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pompoen Bacon Penne

* recept uit Recipe +

De geur van het gerecht is net of je iets aan het bakken bent.

  • 40 min
  • Serves 2
  • Easy

Directions

Pompoen Bacon Penne Buzz in the Kitchen

Ik vind het heerlijk om in kooktijdschriften te neuzen. Vooral als ik in Engelstalige landen op vakantie ben, koop ik maar wat graag kooktijdschriften om lekker inspiratie op te doen met ingrediënten en gerechten. In Australië heb ik het tijdschrift Recipe + gekocht. Hier in vond ik een heerlijke recept voor Spinazie Pompoen Pasta.

Dat spinazie, bacon en pompoen een goede combinatie zouden zijn daar kon ik me wel in vinden. De kruiden combinatie venkelzaad en chilivlokken echter kende ik nog niet. Venkelzaad had ik wel in mijn kruidenkastje staan, maar eigenlijk heb ik nog niet veel mee gekookt. Voor dit recept moet je de venkelzaden stampen in een vijzel voor je ze toevoegt, daarbij komt een sterke anijs geur vrij. Het maakte mij nog nieuwsgieriger voor dit recept Pompoen Bacon Penne en de smaak combinatie van de anijs smaak van de venkel en de pittige smaak van chilivlokken. De geuren die vrij komen met de slagroom er ook nog bij is heerlijk. Net of je iets aan het bakken bent. De smaak is een die ik niet kende: apart maar wel lekker. Vandaar dat ik graag dit recept deel.

Steps

1
Done

Zet een grote pan met water en breng dit aan de kook.

Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snij de pompoen in blokjes. Voeg de pompoen, samen met wat zout en de penne toe aan het kokende water. Kook de penne en pompoen voor 12 minuten. Zodra de pompoen zacht en gaar is en de pasta al dente giet het water af en laat de pompoen en penne in de pan.

2
Done

Snipper de ui.

Zet een koekenpan op het fornuis en voeg de olijfolie toe. Voeg de ui en spekjes toe aan de pan en bak deze tot de bacon iets krokant wordt.

3
Done

In een vijzel stamp de venkelzaad klein. Voeg de venkel en chili toe aan de ui en kook dit voor 1 min mee tot het gaat geuren.

Schenk de slagroom samen met 75 ml water bij de bacon en breng dit aan de kook. Zet het vuur wat lager breng de saus tot een simmer zodat de saus wat kan in dikken.
Heb je het gevoel dat de saus niet echt dik wordt voeg dan 1 tlp bloem toe.

4
Done

Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.

Voeg de pasta en pompoen toe en roer deze goed door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de pasta op de borden met wat Parmezaanse kaas.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grieks Gevuld Brood | BitK
previous
Grieks Gevuld Brood
next
Geglaceerde Zalm met Pompoen Salade

Add Your Comment