0 0
Ratatouille Ricotta Taart DINER | Buzz in the Kitchen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gram ricotta
2 ei
70 gram parmezaanse kaas
270 gram Bladerdeeg
1 Aubergine
1 Courgette
4-5 Wortels
olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Ratatouille Ricotta Taart

Het ziet er mooi uit en is lekker!

  • 1 uur 15 min
  • Serves 8
  • Medium

Directions

 

Ratatouille Ricotta Taart | BITK

In Augustus ging ik weg bij het bedrijf waar ik drie jaar met veel plezier heb gewerkt. Voor mij was het echter tijd voor een nieuwe uitdaging. Tijd om een functie te vinden waar ik echt blij van werd en mijn passie kon vinden. Die heb ik inmiddels gevonden en daarnaast probeer ik de rest van de tijd probeer ik door te brengen met mijn gezin, familie, vrienden en ook aan mijn blogs. In July ben ik namelijk een baby foodblog begonnen: BabiesKitchen.com Die even wat aandacht nodig had.

Nu gelukkig weer een Buzz in the Kitchen recept, die ik dus maakte voor het afscheid bij mijn oude baan. Als afscheid mocht ik kiezen of ik een borrel of lunch wou. Ik koos voor een lunch, toen was de vraag wat voor lunch? Sushi, Pizza, Bagels? Ik besloot zelf een lunch voor te bereiden en daarvoor maakte ik onder andere deze hartige, maar oh zo lekkere Ratatouille Ricotta Taart!

Een vegetarisch taart bestaand uit een ricotta mengsel en courgette, aubergine en wortels. Heel goed gelukt, heel lekker en een taart die je kunt maken vooraf en op het moment van het feest even nog kunt op warmen in de oven. Deze ga ik nog eens maken. Want behalve dat hij lekker is, steel je ook de show met hoe hij er uit ziet! Is het een Lekker plaatje?!

Ratatouille Ricotta Taart Recept | Buzz in the Kitchen

Ratatouille Ricotta Taart | Buzz in the Kitchen

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 C

Vet een ronde ovenschaal (20 cm) in met olie, boter of bakspray.

2
Done

Mix de ricotta, eieren, 50 gram parmezaanse kaas en wat zout en peper in een kom.

3
Done

Rol de bladerdeeg uit en leg deze in de ovenschaal.

**Maak je geen gebruik van een groot vel bladerdeeg, druk dan de kleine bladerdeeg vellen aan elkaar met wat los geklopt ei en aangeduwd met een vork.

4
Done

Maak de groenten schoon en snij ze in dunne plakken: slierten of halveer de groenten en snij dunne schijfjes. Zorg er wel voor dat de groenten dezelfde hoogte hebben.

5
Done

Giet het ricotta mengsel in de ovenschaal.

Zet de groente om en om in de ovenschaal beginnend aan de buitenste ring en langzaam werkend naar binnen tot je het midden hebt bereikt.

**Heb je kleine wortels dan kun je wel wat meer plakken naast elkaar neer zetten. Dit kun je zelf bepalen.

6
Done

Maak de taart af met nog een klein beetje olijfolie boven op, wat zout , wat peper en de overige parmezaanse kaas.

7
Done

Bak de taart 1 uur in de oven. Hou hem wel in de gaten, zie je dat de bovenkant te snel bruin begint te worden. Doe dan wat aluminium folie boven op de taart en laat hem de resterende minuten afbakken.

8
Done

Haal de taart uit de oven en laat hem iets afkoelen.

9
Done

***Maak je de taart van te voren en wil je hem later nog opwarmen? Verwarm de oven dan nog even op 180 C en zet hem nog eens 5-10 minuten in de oven.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Chocolade Vanille Chip Cookies
Cajun Garnalen Spaghetti recept | Buzz in the Kitchen
next
Cajun Garnalen Spaghetti

Add Your Comment