0 0
Sandwich Gebakken Ei en Avocado | Buzz in the Kitchen ontbijt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 ei
1/2 avocado
1 tlp ricotta
1 snede brood (spelt of zuurdesem)
1 etlp + 1 tlp boter
3 plakken bacon

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Sandwich Gebakken Ei met Avocado

  • Medium

Directions

Sandwich Gebakken Ei met Avocado

Sandwich Gebakken Ei en Avocado | Buzz in the Kitchen

 

Een weekend alleen, met geen plannen. Het perfecte moment om wat recepten uit te proberen voor Buzz in the Kitchen. Ik had al mijn boodschappen voor het hele weekend op vrijdag gedaan, waarbij ik tal van ingrediënten had gekocht zonder enige plan wat er mee te doen. Dit gebeurd mij wel vaker als ik alleen boodschappen doe. Hierdoor was ik nog al wat normale boodschappen vergeten die ik sowieso nodig had als brood, toiletpapier en eieren. Waardoor ik dus nogmaals naar de supermarkt moest. Wat niet zo verstandig was is dat ik met een hongerige maag naar de winkel ging, wat echt een big no no is. Het was al ‘s middags en ik had nog niet eens ontbeten.  Ik moest dus tijdens het boodschappen doen ook even bedenken wat dan te eten voor, nou inmiddels lunch. Ik was erg streng voor mezelf en was vastberaden alleen de boodschappen te halen waarvoor ik naar de winkel ging en mij niet laten afleiden door mijn honger. Ok ik liet me een beetje afleiden zo heb ik als nog als ricotta gekocht, wat niet op mijn lijstje stond. Ik had namelijk een broodje ei in gedachten waarbij ik ricotta een mooie toevoeging aan vond.

Sandwich Gebakken Ei en Avocado | Buzz in the Kitchen lunch

Ik had eieren, brood en ricotta gekocht. Thuis had ik nog wat bacon en avocado liggen om zo een heerlijk makkelijke gebakken ei avocado sandwich te maken met een ricotta spread. Lekker, makkelijk en een sandwich die me genoeg vult om wat uurtjes mee door te komen. Soms zijn gewoon de meest simpele en lekkere recepten het moeilijkst om toch op te komen. Het ei heb ik zo lang gebakken dat het eiwit goed doorbakken was, maar het eigeel nog lekker zacht en dat het doorloopt als je hem open sneed.

Voor het brood had ik een bruin zonnepitten brood waarbij de sneetjes lekker dik waren. Andere broden die ik voor deze sandwich zou aanraden zijn zuurdesem brood en spelt brood. Een lekkere dikke boterham als basis van deze sandwich is wat het af maakt.

Sandwich Gebakken Ei en Avocado | BITK

Steps

1
Done

Zet een kleine pan op het fornuis en smelt hierin 1 etlp boter. Bak de bacon in de pan tot ze lekker krokant zijn.

Haal de bacon uit de pan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier om extra vet af te laten druipen.

Haal niet de pan van het fornuis and laat het vet erin zitten.

2
Done

Neem een sneetje brood en smeer 1 tlp boter aan een kant. Rooster het brood met de boter kant naar beneden in de pan voor 1-2 min.

Haal de boterham uit de pan en leg het op een bord met de geroosterde boter kant boven.

Haal niet de pan van het fornuis and laat het vet erin zitten.

3
Done

Smeer 1 tlp ricotta op de geroosterde kant van het brood.

Snij de avocado in plakjes en leg ze op de ricotta met daar de bacon op.

4
Done

Bak de ei in de pan met bacon vet. Na 2-3 minuten als het ei wit goed gebakken is, draai de ei om en bak hem nog eens voor 2 minuten.
Ik vind het lekker als het eigeel nog zacht is als je het open snijdt.

Haal het gebakken ei uit de pan en leg het op de bacon. Breng op smaak met zout en peper.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kaneel Tortilla Chips
Zoete Aardappel Gehaktschotel | Buzz in the Kitchen
next
Zoete Aardappel Gehaktschotel

Add Your Comment