0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kilo zoete aardappel
3 tenen knoflook
2 etlp cajun poeder
olijfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Zoete Aardappel Frietjes

BITK Favoriete Frietjes

  • 45 min
  • Easy

Directions

Zoete Aardappel Frietjes

De eerste keer dat ik zoete aardappel frietjes was, was in Toronto bij Jack Astor’s. Ik had al eens vaker zoete aardappel frietjes op menu’s als side optie gezien en besloot het nu toch eens te proberen. Ik was meteen verkocht. Zoete aardappel heeft zo’n specifieke smaak en structuur dat je er wel van moet houden en ik doe dat absoluut. Inmiddels maak ik thuis regelmatig zelf maar wat graag zoete aardappel frietjes. Elke mogelijkheid die ik heb probeer ik ze te maken maar over het algemeen bij Buffalow Wings.

Zoete aardappel is een zo gehete ‘superfood’ vol met juiste vitamines die goed voor je huid zijn o.a. Wat het nog fijner maakt is dat zoete aardappel heerlijk zoet is en dan nog eens gezond. Mijn favoriete recept om met zoete aardappel te maken is absoluut deze frietjes. Het is makkelijk te maken en gezonder o.a. omdat je ze in de oven bakt en niet in de frituur. De cayenne peper die ik er op doet maakt dat de zoete frietjes wat extra pit krijgen en met wat truffel mayonaise van Jean Bâton (te krijgen bij Albert Heijn) kan mijn avond niet meer stuk.

Steps

1
Done

Voor verwarm de oven op 200 C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Schil de zoete aardappels en snij ze in de vorm van frietjes.

Leg de aardappels op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, geperste knoflook en cajunpoeder. Hussel het goed door elkaar en zet de bakplaat in de oven voor 15 minuten.

3
Done

Haal de bakplaat uit de oven, draai de frietjes om en zet ze nog eens 15 minuten in de oven.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aubergine Parmezaan | Buzz in the Kitchen
previous
Aubergine Parmezaan
next
Banaan en Kaneel Havermout

Add Your Comment