Hotspot: T Lunchroom

 

Heerlijk lunchen met een vriendin om lekker even bij te kunnen kletsen in een gezellig cafeetje is natuurlijk altijd leuk. Heb je eens zin in iets anders en geen haast? Wat dacht je dan van een High Tea zoals bij de T Lunchroom in Amsterdam.

Gelegen in de Plantage buurt in Amsterdam, is de T Lunchroom een gezellige knusse lunchroom, waar je naast een gewone lunch ook kunt kiezen om een Engelse High Tea te doen. De uitstraling van de lunchroom is gemoedelijk met het idee van een huiskamer. Een plek waar de klanten zich op hun gemak kunnen voelen met de boodschap van ‘A Home Away From Home’

 

T Lunchroom

Voor de High Tea (waarvoor van tevoren voor gereserveerd moet worden), werden wij naar de bovenste verdieping verwezen. Aangeschoven aan een semi kitscherige gedekte tafel, werden we omringd door een echte high-tea sfeer. Wat vooral komt door de diverse decoratie van theepoten in de zaak.

Bij een high tea hoort uiteraard thee bij. In een prachtige theepot, aansluitend bij het interieur, krijgen wij heet water geserveerd. Daarbij krijgen wij een dienblad met verschillende soorten thee, waarbij een korte uitleg wordt gegeven over de afkomst en smaken van de diverse thee.

 

T Lunchroom - High Tea

T Lunchroom - Scones

De T Lunchroom High Tea bestaat uit vier gangen. We beginnen met hartige hapjes zowel warm en koud en werken zo toe naar de zoete lekkernij. Mijn absolute favoriete gang was de scone met whipped cream, custard en jam. Heerlijk, ik hou van een goede Engelse Scone.

Alle hapjes en patisserie worden zelf door de T Lunchroom gemaakt en de homemade smaak is zeker te proeven. Bladerdeeg hapjes, Finger Sandwiches, Scones met Custard en Gebakjes. Je kunt je zo gemakkelijk een aantal uur heerlijk vermaken met al het lekkers van de High Tea. Trek deze tijd er ook zeker voor uit, want binnen een uur ben je zeker niet klaar.

T Lunchroom - Finger Sandwiches

T Lunchroom - Pastries

BITK Hotspot in Amsterdam…

Lunchen buiten de deur is leuk maar een high-tea is toch wat extra’s en speciaals. Laat je bij de T Lunchroom heerlijk verwennen door de diverse gangen van hartig naar zoet onder het genot van wat kopjes thee. De charme van de T Lunchroom is de aankleding en het gevoel van een huiskamer. Perfect om lekker bij te kletsen met vriendinnen. Reserveer wel van tevoren, dit kan telefonisch of per e-mail tot maximaal twee dagen van tevoren.

 

T Lunchroom

Locatie: Roetersstraat 4HS, Amsterdam
Openingstijden: 
Ma tm Vr: 8.00 – 17.30
Za – Zo: 10.00 – 17.00
Tel: 020 320 28 88
E-mail: T.eten.en.drinken@gmail.com
Website: T-etenendrinken.nl

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!