Hotspot: Alfonso’s

 

Op 18 july waren Marcel (mijn vriend) en ik al weer acht jaar samen. Eigenlijk doen wij nooit iets speciaals, vaak zijn we in die periode op vakantie, maar we gaan in ieder geval wel altijd lekker uiteten. Een van onze favoriete restaurant in Amsterdam is Alfonso’s. We komen hier maar wat graag vanwege het heerlijke Mexicaanse eten, de warme sfeer en het vriendelijke personeel.

Gelegen aan de bruisende Utrechtsestraat is Alfonso’s al jaren een favoriet van mij. Vroeger kwam ik hier ook vaak met mijn ouders als we uiteten gingen. Het restaurant heeft twee verdiepingen maar is niet heel groot. Heel fijn want de knusheid zorgt voor een warme sfeer waar je gezellig met vrienden kunt komen of romantisch met je geliefde kan dineren. Zomers staan er ook wel eens twee tafeltjes buiten, waar max. 2 mensen per tafel aan kunnen.

Met heerlijke Zuid-Amerikaanse muziek op de achtergrond krijg je bij je drankje alvast een bakje tortillachips met wat salsa. De menukaart is opgedeeld in de verschillende bekende Mexicaanse gerechten waarbij diverse opties mogelijk zijn. Ook is er een uitgebreide dranken kaart met diverse Mexicaanse biertjes en natuurlijk Tequila shots erop. Daarnaast kun je ook gewoon wijn, frisdrank en diverse heerlijke cocktails bestellen.

Alfonso's
Alfonso s Menu

Bij Alfonso’s nemen wij eigenlijk altijd wel Entradas of wel een voorgerecht. Ik ben dol op de Quesadillas de Pollo van Alfonso’s. Een heerlijke quesadillas met pittige kip wat wordt geserveerd met zure room en home made guacamole. De bereidingswijze van de quesadillas van Alfonso’s is een van de redenen dat wij hiervoor altijd terug komen. De vulling met malse pittig kip is echt heerlijk.

Andere aan te raden ‘Entradas’ zijn de empanadas en de nacho’s sonora. Ben je met een groepje bestel dan verschillende voorgerechten zodat je kunt delen. Je kunt er ook voor kiezen om met iemand de tapas Alfonso’s te bestellen dan kiest de keuken welke Entradas je krijgt.

Voor het hoofdgerecht namen we Platos Tradicionales: Carne Caldera en Enchiladas. 
Bij alle tortilla gerechten heb je een keuze voor de vulling: kip, gehakt, rundvlees, groenten of diverse vis. Voor de enchiladas koos ik voor de kip vulling. De enchiladas worden geserveerd met een goede portie gesmolten kaas er overheen en daarbij guacamole, zure room en bonen.

Platos Tradicionales: Carne Caldera is aan de naam al te raden een traditioneel Mexicaans gerecht. Pittige Argentijnse steak reepjes met paprika, uien en jalapeño pepers. Voor dit gerecht moet je wel tegen pittig eten kunnen, maar met een lekker tequila biertje om af en toe te blussen erbij is het goed te doen. Bij het lekkere malse vlees wordt nog zure room, een frisse salade en twee bloem tortilla’s geserveerd.

Alfonso's Eten

Alfonso's Eten

Ga je voor het eerst naar Alfonso’s dan raad ik de Alfonso’s Antojitos aan. Een gerecht voor minimaal twee personen waarbij je een selectie van diverse gerechten van Alfonoso’s krijgt. Op deze manier kun je diverse dingen proberen en je favoriet maken voor je volgende bezoek.

Normaal gesproken ben ik niet zo van de dessert omdat ik meestal al vol zit van het hoofdgerecht. Toch besloot ik, omdat we wat te vieren hadden dit maal te gaan voor de Torta de Chocolate. Een heerlijke luchtige chocolade mousse taart geserveerd met vanille ijs en slagroom. Het perfecte nagerecht voor een heerlijke avond. Je kunt natuurlijk ook besluiten een cocktail als dessert te bestellen of ben je avontuurlijk met vrienden uiteten wat dacht je dan nog een rondje tequila shot om de Mexicaanse avond echt goed te eindigen.

Alfonso's Dessert

BITK HOTSPOT IN AMSTERDAM…

Wat is het wat mij elke keer weer terug brengt naar Alfono’s? Naast de knusse sfeer en het vriendelijke personeel is het vooral het eten en dan met stipt op nummer 1 hun Quesadillas de Pollo. Alfonso’s zit niet ver van het Rembrandtplein af en is dus een goede plek om te dineren en een zeer gezellige avond te starten met een Mexicaans diner.

Alfonso’s

Locatie: Utrechtsestraat 32,  Amsterdam
Openingstijden:
Dagelijks 17.00 – 23.00
Telefoon: 020 625 94 26
E-mail: info@alfonsosrestaurant.com
Website: AlfonsosRestaurant.com

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!