Hotspot: El Kasbah

 

Ik vind het ontzettend leuk om naar voor mij nieuwe restaurantjes te gaan, maar ook een ‘nieuwe keuken’ (cultuur en eten) uit te proberen is al helemaal spannend. Mijn oudste vriendin (ken haar al sinds ik 4 was) wist wel een leuk restaurantje in de buurt van de Westergasfabriek in Amsterdam, een Marokkaans restaurant genaamd: El Kasbah. Ik heb vaak genoeg Arabisch gegeten, maar of ik wel eens naar een Marokkaans restaurant was geweest kon ik mij niet herinneren. Op de deur van het restaurant hing een recensie van Johannes van Dam die El Kasbah maar liefst een 9,- gaf. Reden genoeg om eens een hapje bij El Kasbah te eten.

El Kasbah ligt naast het populaire Westergasfabriek terrein in Amsterdam West, op een paar minuten afstand van het wat drukkere Van Lamburg Stirumplein. De locatie van El Kasbah maakt het daarom wel dat je maar net moet weten dat het restaurant er zit om er heen te gaan. We werden vriendelijk verwelkomt en konden zelf een plek uitzoeken. Wij kozen voor de bank. Het restaurant ziet er in eerste instantie niet heel groot uit, maar ze hebben nog een zaal voor grotere groepen. Dat het wat kleiner uit ziet en met de aankleding maakt dat het restaurant een welkom en warm gevoel geeft.

Hotspot El Kasbah Amsterdam - Menu

We bestelde een Marokkaanse rode wijn en kregen vooraf wat brood met een heerlijke bieslook dip. Op een krijtbord in het restaurant staat het menu beschreven, al is de bediening ook zeer bereik het te vertellen. Er was de keuzen uit lam, kip of vegetarisch en tajine of couscous. We gingen beide voor een lams tajine met groenten.

De lams tajine met groenten werd prachtig geserveerd met brood er naast. De geur en kleuren van de groenten maakte de smaak van het gerecht meer dan waar. Het lamsvlees was heerlijk mals, de groenten mix paste er perfect bij en het brood  was vanzelfsprekend een goede toevoeging die erbij hoort om lekker te dopen. Was het brood op? Dan werd meteen gevraagd of we meer wouden.

El Kasbah - Side
El Kasbah - Diner

Na heerlijk gegeten te hebben hebben we gezellig nog nagetafeld en kregen wij Marokkaanse thee aangeboden ofwel munt thee met heel veel suiker. Aan tafel werd de thee geserveerd op Marokkaanse traditie door eerst de thee van een hoge afstand in kopjes in te schenken, vervolgens weer terug te gieten in de theepot en daarna weer van een hoge afstand in te schenken. De thee was heerlijk, en was ons glas bijna leeg dan werd deze zonder iets te kunnen zeggen al weer bijgeschonken.

Hotspot El Kasbah Amsterdam - Buzz in the Kitchen

 

BITK HOTSPOT IN AMSTERDAM…

Het gezellige Marokaanse restaurant El Kasbah kreeg van Johannes van Dam maar liefst een 9,-  Reden genoeg om naar dit restaurant te gaan. Heerlijk eten, een gezellig en gast vrije sfeer. Gelegen bij de Westergasfabriek is de locatie erg gunstig te bereiken, maar niet te min zeker moeite waard hoe dan ook heen te gaan.

 

El Kasbah

Locatie: Van der Hoopstraat 94-96, 1051 VL Amsterdam
Openingstijden:
Ma – Di:  Alleen open voor groepsreserveringen
Wo tm Zo: 17.30 – 23.00
Telefoon: 020 488 77 88 / 06 23 04 73 20
E-mail: info@elkasbah.nl
Website: ElKasbah.nl

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!