Hotspot: Bar Brouw

 

Ik ben dol op een goed stuk vlees of barbecue. Een goed barbecue restaurant, zoals ze die in Amerika hebben, had ik echter in Amsterdam nog niet gevonden. Had zeg ik omdat daar gelukkig met de komst van Bar Brouw verandering in is gebracht. Geen poespas, maar een authentieke vriendelijke sfeer, heerlijke barbecue gerechten, brede keuze uit bier en een industriële look maken Bar Brouw een heerlijke plek om met vrienden een gezellig hapje te eten.

Bar Brouw is te vinden in Amsterdam Oud-West aan de Ten Katestraat, naast de dagelijkse markt. Wij gingen er vroeg op de avond heen zonder reservering en hadden geluk dat er nog een tafel vrij was, want voor de rest was alles gereserveerd. Bar Brouw is hot!

Er zijn geen menukaarten, het menu is te vinden op de muur, maar uiteraard wil de bediening ook je aan tafel vertellen wat op het menu staat. Daarbij vertellen ze ook wat Bar Brouw zo speciaal maak! Namelijk de bereiding van het vlees: het vlees gaat 12 uur in een barbecue-oven en wordt al een dag van te voren bereid. Het vlees heeft hier door een heerlijke barbecue smaak en geur, die je thuis zeker niet kan evenaren.

Bar Brouw

Op aanraden van het personeel gingen wij voor de brisket. Brisket is vlees wat je niet vaak in Nederland op de menukaart voorbij ziet komen. Wat voornamelijk komt door de moeilijke bereiding van dit stuk vlees. Naast de brisket gingen we ook voor de Black Angus Burger. Andere gerechten op de kaart zijn : Pulled Pork, Pork Belly, Ribs en non-meat-lovers de Quinoa Burger. Bij elk hoofdgerecht  krijg je twee sides, waarbij je kunt kiezen uit: Baked Beans, Potato Salad, Tomato Salad en Coleslaw.

Tip! Ben je met zijn tweeën kies dan gewoon voor alle vier, dan kan ja alles uitproberen en delen.

Het vlees wordt op de perfecte temperatuur geserveerd, zodat je alleen het beste krijgt wat ze te bieden hebben. Om deze reden wordt aangeraden direct van het eten te genieten als deze wordt geserveerd.

Bar Brouw - Menu

Het eten wordt geserveerd op ‘lunch-trays’ (dienbladen), wat perfect past bij de stijl van Bar Brouw en het eten (geen poespas). De brisket wordt geserveerd in dun gesneden reepjes. Het vlees is erg mals en met de barbecue smaak door de bereiding ook erg lekker. Op de tafels zijn flesjes homemade barbecue saus te vinden, wat erg lekker is bij de brisket. De angus steak burger is een grote hamburger met sla, tomaat en (indien gewenst) kaas. De burger is medium gebakken en heeft ook een lekkere barbecue smaak. Een goede burger gewoon, maar misschien iets minder speciaal dan de brisket.

Bar Brouw - Brisket

Bar Brouw - Burger

BITK HOTSPOT IN AMSTERDAM…

Heb je zin in echte American Style Barbecue? Met daarnaast een heerlijk biertje? Geen zin in poespas maar gewoon gezelligheid? Simpel ga dan naar Bar Brouw! Gelegen in het up-and-comping Oud-West is Bar Brouw een gezellig restaurant waar ze heerlijke smokey barbecue gerechten serveren. Tip! Reserveer van te voren om zeker te zijn van een plekje in deze nieuwe hotspot van Amsterdam.

Bar Brouw

Locatie: Ten Katestraat 16, 1056 CE Amsterdam
Openingstijden:
Zo tm Do: 12.00 – 00.00
Vr – Za:      12.00 – 01.00
Tel: 020 22 38 569
Email: info@barbrouw.nl
Website: BarBrouw.nl


Grotere kaart weergeven

 

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!