Hotspot: Yoghurt Barn

 

Afgelopen zomer leek de ene na de andere ‘Frozen Yoghurt’-bar te verschijnen. Frozen Yoghurt is natuurlijk erg gezond en lekker met de eindeloze keuzes aan toppings, maar voor de herfst en winter maanden is het misschien iets te fris/koud om een te kopen. Een heerlijk gewoon bakje biologische yoghurt met toppings is natuurlijk iets waar iedereen van houdt en altijd kan. Zo dachten de mensen van de Yoghurt Barn in ieder geval. Naast de erg lekkere yoghurts kun je er ook terecht voor een High Tea of een ware… High Choc!!!

De Yoghurt Barn zit al enige tijd in Utrecht, maar heeft in 2013 ook een filiaal (mede door crowdfunding) geopend in het hartje van Amsterdam. Gelegen tussen de Albert Cuyp en het Savati park  in de gezellige Eerste van der Helststraat is de Yoghurt Barn van Amsterdam te vinden.

BITK Hotspot - Yoghurt Barn

Wat is er in de ‘Barn’ te vinden?

Heerlijke biologische yoghurt waarbij er een keuze is uit onder andere traditionele yoghurt, hangop en frozen yoghurt. Hierbij zit natuurlijk nog een ruim aanbod van toppings zowel gezond (chia-zaden, diverse fruit) als gewoon heel lekker (chocolades). Met al die topping kan een keuze maken moeilijk zijn: Wat zou nou de perfecte en lekkerste combinatie zijn? De Yoghurt Barn heeft ook specials waar je uit kunt kiezen bijvoorbeeld de Brownie Bango (o.a. brownie stukjes en mango saus) of de Merry Berry (o.a. mix van verschillende bessen). Je kunt de yoghurt meenemen of gewoon heerlijk nuttige in de gezellig ‘Barn’.

Heb je zin in wat extra’s of om wat leuks te doen met je vrienden? Bij de Yoghurt Barn kun je ook terecht voor een gezellige High Tea of nog beter…. een High Choc!!! Een wat? Een High Choc of wel een High Choc(olade)…Dat klikt goed toch en heel interessant besloten meteen te reserveren en eens te kijken wat een High Choc inhoudt!
BITK Hotspot - Yoghurt Barn en Chocolate Company

Hotspot: Yoghurt Barn en Chocolate Company

High Choc – Yoghurt Barn

Door een lezer werd ik er op geattendeerd dat de High Choc niet meer op de website van de Yoghurt Barn staat vermeld. Controleer dit bij jou Yoghurt Barn voor alle zekerheid. Anders raad ik zeker de High Tea aan, enige verschil zit hem in het warme drankje!

Aller eerst mochten wij kiezen uit een ruim aanbod van chocolade smaken van de Chocolate Company (zie hierboven). We kwamen immers bij de Yoghurt Barn voor een High Choc en dus komt er geen Thee van pas. Je krijgt een lepel met een blokje chocolade eraan om in je warme melk te roeren en voilá je hebt warme chocolade melk met de smaak die jij hebt gekozen. Ik ging voor Salted Caramel.

Vervolgens kregen wij een gigantisch dienblad op tafel met eindeloos veel lekkere dingen (zie hieronder). We keken ons ogen uit met wat we kregen, we waren immers maar met ze tweeën. Bij het dienblad kregen we een uitleg met wat er allemaal op het dienblad stond en vooral ook wat de beste volgorde was om alles te kunnen nuttigen tijdens onze High Choc.

De High Choc bestaat uit: vier verschillende yoghurt specials, een grote beker vers fruit, verschillende broodjes met daarbij twee yoghurt dips, jam en boter, een sapje en drie verschillende zoetige lekkernijen: muffin, brownie en millionaire shortbread.

BITK Hotspot: Yoghurt Barn High Choc

Hotspot: Yoghurt Barn - Yoghurt

Hotspot Yoghurt Barn - High Choc Sweets

Hotspot Amsterdam: Yoghurt Barn - High Choc

De yoghurt zijn waar je mee moet beginnen en tevens het product wat de Yoghurt Barn typeert. Stuk voor stuk anders en heerlijk en heel gezond. Voor ieders smaak is wel een juiste combo van toppings te vinden zowel voor de Health Freak als de Chocolade Freak. Daarna begonnen we aan de broodjes. Zelf was ik heel erg geïntrigeerd door de yoghurt-dips voor op het brood. Yoghurt op Brood? Tot ik de ‘Bruschetta Dip’ proefden! Een heerlijke pittige en frisse dip er lekker voor op een stokbroodje. Zo lekker zelfs dat ik achter af nog wat extra kocht om mee naar huis te nemen.

Het zoete lieten wij voor het laatst, als ziet het er zo lekker uit dat dit best moeilijk kan zijn. Aangeraden werd echter deze als laatst te laten omdat, mocht je het niet op kunnen dan zou je de zoetige dingen ook mee naar huis kunnen nemen!

Tot slot mag je nog een Frozen Yoghurt met 1 topping en 1 saus uit kiezen. Ik ging voor de kokos topping met mango saus en mijn vriendin ging voor vijgen topping met honing. Geen verbazing dat ook de frozen yoghurt erg lekker is en zeker een reden om op tijdens warme dagen een blokje om te lopen om deze bij de Yoghurt Barn te halen.

Wat je allemaal op het High Chock plateau krijgt is ontzettend veel, maar geen probleem want je kunt dus gewoon om een ‘Doggie-bag’ vragen om het overgebleven lekkers meer naar huis te nemen!

Hotspot Yoghurt Barn - Frozen Yoghurt

BITK Hotspot in Amsterdam…

De Yoghurt Barn is een onwijs gezellige en rustige plek om met vrienden te ontmoeten voor een heerlijk bakje yoghurt of een gezellige uitgebreide High Tea of Choc. Maar je kunt er ook prima alleen heen gaan om te werken of te studeren. De High Choc is een absolute aanrader! Je wordt niet overweldigd met alleen maar chocolade, wat je misschien verwacht, maar wel met onwijs veel lekkere en gezonde dingen. Wil je een High Choc gaan doen trek dan wel gerust twee uur uit om heerlijk te genieten. Want dat zul je zeker doen.

 

Buzz in the Kitchen at Yoghurt Barn Amsterdam

Yoghurt Barn – Amsterdam

Locatie: Eerste van der Helststraat 80, 1072 NZ Amsterdam
Openingstijden:
Ma – Vr : 8.00 – 19.00
Za : 9.00 – 19.00
Zo : 10.00 – 19.00
Tel: 020 221 69 32
E-mail: depijp@yoghurtbarn.nl
Website: YoghurtBarn.nl

* Voor een High Tea of Choc is reservering vereist. 

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

2 Comments Hide Comments

ziet er erg lekker uit ! 🙂

maar op de site kan ik niks vinden over high choco

Ik zie de High Choco inderdaad niet meer bij de Yoghurt Barn op de site staan. Wel de High Tea. Je zou kunnen informeren bij jouw Yoghurt Barn of ze het wel nog hebben en anders raad ik zeker de High Tea aan. Enige verschil zou de thee ipv de warme chocolademelk zijn.

Comments are closed.