Hotspot: Hakata Senpachi

 

In 2011 ben ik in Japan geweest vanwege een trouwerij van vrienden. Met een groep zijn we naar verschillende steden gegaan om uiteindelijk in Fukuoka te eindigen voor een prachtige Japanse bruiloft. Ter voorbereiding van de reis naar Japan gingen we met zijn alle eten bij Hakata Senpachi in Amsterdam. Hakata Senpachi is een echt Japans restaurant, waar geen (commerciële) sushi te vinden is, maar waar je kunt rekenen op echt lekkere typische Japanse gerechten. Het echte Japanse gevoel in Amsterdam-Zuid.

Een van de dingen die mij bij is gebleven van de restauranten in Japan is dat je overal hartelijk verwelkomt wordt als je binnenkomt. Dit zelfde hartelijke gevoel is erbij Hakata Senpachi. Van buiten af is al goed te zien dat dit geen Japanse wok is of iets dergelijks maar een echt Japans restaurant. Binnen wordt je verwelkomt en heb je de mogelijkheid om aan een tafeltje geplaatst te worden of aan de counter (bar). Het restaurant is niet heel groot met ongeveer 40 plekken. Maar wel erg populair, ook onder de Japanners in Nederland, daarom doe je er goed aan vooraf te reserveren.

Hotspot Hakata Senpachi

Hostpot Amsterdam - Hakata Senpachi

Wat maakt Hakata Senpachi dan zo Japans? Het eten natuurlijk! Hakata Senpachi staat vooral bekend om zijn yaketori, maar er zijn ook andere gerechten te bestellen uit het zuiden van Japan en qua drinken is er natuurlijk sake en Japanse plum wine.

Yaketori is gegrilde kip op een stokje, wat bereid kan zijn op verschillende manieren. De naam Yaketori wordt echter vaak ook als algemene term voor Japanse gerechten op stokjes gebruikt. Hier van is de formele naam Kushiyaki. Bij Hakata Senpachi heb je vele soorten Yaketori en Kushiyaki gerechten. Van kippen gehaktballen tot kippen harten en van diverse vis (garnalen en coquilles) tot beef (koeien tong) gerechten op stokjes.

Naast de Yaketori gerechten zijn er ook andere Japanse gerechten erbij te bestellen zoals mijn absolute favoriet
nasu-dengaku (aubergine met miso saus).

BITK Hotspot Hakata Senpachi - Yaketori

Hotspot Hakata Senpachi - Yaketori 02

BITK Hotspot Amsterdam - Hakata Senpachi

Hakata Senpachi - nasu-dengaku

BITK Hotspot Amsterdam…

Voor echt Japans eten, en dan hebben we het niet over sushi of wokken, in een gezellig Japanse stijl restaurant moet je gaan naar Hakata Senpachi in Amsterdam. Het restaurant is gezellig, knus en op Japanse wijze aangekleed. Het personeel is heel vriendelijk en spreek je een woordje Japans, dan kan de bediening gewoon mee praten!

Hakata Senpachi

Locatie: Wielingenstraat 16, 1078 KK Amsterdam
Openingstijden:
Ma + Wo – Vr: 18.00 – 22.00
Dinsdag: Gesloten
Za: 12.00 – 15.00 en 18.00 – 22.00
Zo: 12.00 – 15.00 en 18.00 – 21.00
Tel: 020 662 58 23
E-mail: info@hakatasenpachi.com
Website: HakataSenpachi.com
*reserveren is mogelijk en wordt aangeraden.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!