Hotspot: Van Stapele Koekmakerij

Soms mist een zo gehete foodie als ik zelfs de nieuwst hotspots in haar eigen town (shame). Via een instagram post van de Amerikaanse foodblogger Texanerin Baking vond is de nieuwste koekjes hotspots Van Stapele Koekmakerij in Amsterdam. Zij noemde het een typische American Cookie, maar we zijn in Amsterdam dus het vinden van een leuke plek voor een heerlijk American Cookie vind ik altijd een fondst. Ik besloot zelf eens te gaan kijken bij Van Stapele Koekmakerij en werd direct in de straat verwelkomd door de geur van koekjes en chocolade.

In het centrum van Amsterdam naast het spui vind je in de smalle Heigsteeg deze kleine koekmakerij. Van welke kant je de steeg ook in gaat je wordt overdonderd door de heerlijke geur van warme chocoalde koekjes en zo weet je de weg te vinden naar de kleine Van Stapele Koekmakerij winkel. Open sinds december 2013, verkoopt de winkel alleen maar een soort koekje en voor dat koekje staat er dagelijks een rij.

Van Stapele Koekmakerij - Amsterdam 02

Van Stapele Koekmakerij - Amsterdam 01

Het koekje!

Van Stapel Koekmakerij verkoopt dus maar een koekje en wel een donkere chocolade koekje met een zachte witte chocolade kern. Dat klinkt niet alleen onwijs lekker het is ook erg lekker. Het is een typische Amerikaans Chocolate Chip Cookie, maar dan zonder de chips en met een witte chocolade kern die zacht en smeltend is. Zelf vind ik het moeilijk echt lekkere chocolate chip cookies te vinden in Amsterdam (behalve natuurlijk mijn eigen koekjes). Het vinden van een hotspot als deze voor een lekker tussendoortje is daarom erg fijn. Een koekjes kost €1.95 en 6 voor €10 maar dan krijg je het wel in een prachtige doos met lint erom heen. Een leuk cadeautje voor elke cookie lover.

Van Stapele Koekmakerij - Koekje

Van Stapele Koekmakerij - Koekjes

BITK Hotspot in Amsterdam…

Ben je dol op Chocolate Chip Cookies of gewoon koekjes met bijvoorbeeld en smeltende kern? Van Stapele Koekmakerij heeft dan het koekje voor jouw. Ze verkopen maar een soort koekje en voor dat koekje staat een rij buiten. Het koekje is een heerlijke chocolade koek met een zachte witte chocolade kern. De geur die van de winkel vandaan komt verleid je meteen om deze koekjes te proberen.

 

Van Stapele Koekmakerij

Location: Heisteeg 4, 1012 WC Amsterdam
Openinghours: 
Mon: 12.00-18.00
Tues – Fri: 10.00 – 18.00
Sat – Sun: 11.00 – 18.00
Tel: +31 6 54 24 14 97
Mail: info@vanstapele.com
Website: VanStapele.com

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!