Hotspot: Smokin’ Barrels

 

Open sinds begin oktober, kan er eerlijk gezegd worden dat Smokin’ Barrels de ‘Hot’spot van het moment is. Meteen reserveren dus?! Reserveren is niet mogelijk, dus wil je een tafel bemachtigen kom dat op tijd. Wat maakt Smokin’  Barrels dan zo hot? Het concept en het eten: Burgers & Lobsters!

Smokin’ Barrels is gelegen aan het Beukenplein in Amsterdam Oost. Je kunt het niet missen door het grote lichtgevende logo op de voorgevel. Het restaurant is niet heel groot (nog eens een reden om op tijd te komen), maar ze hebben buiten ook nog een groot afgedekt terras met warmte lampen voor als het koud is.

Reserveren is dus niet mogelijk het is dus een kwestie van op tijd komen en vervolgens zelf een plekje uitzoeken. Wij namen plaats aan een tafeltje op de bovenste verdieping. Het restaurant heeft een casual feel, met diverse soorten zitjes en een grote bar midden in het restaurant.

 

Hotspot Smokin Barrels

Smokin Barrels - Burger and Lobster

 

Als je de menu kaart ziet wordt meteen duidelijk wat Smokin’ Barrels zo ‘hot’ maakt. Het concept: goed en high end eten en drinken (lobster en cocktails) maar tegelijk ook casual en no-nonsence (burgers en bier).  Wij gingen beide voor het gerecht waarvoor we naar Smokin’ Barrels kwamen de surf & turf: Burger and Lobster!

Ons eten werd geserveerd op een lunch-tray (casual). De burger was vers van de gril, heerlijk sappig met een smokey smaak. De lobster werd geserveerd met een heerlijke saus en natuurlijk een kreefttang en een klein vorkje om het heerlijke vlees eruit te halen. Het lekkerste deel was de klauw, maar daar moet je wel even voor werken (als je zoals wij het nog nooit heb gedaan).

Bij de burger & lobster wordt nog een frisse salade en frietjes met mayonaise geserveerd. Op de menu kaart staan nog andere sides, zoals zoete aardappel frietjes. Ik ben dol op zoete aardappel frietjes en had daarom gevraagd om deze in plaats van de normale frietjes te krijgen. De maaltijd was heerlijk en om het compleet te maken bestelde we bij de burger and lobster bijpassende biertjes van de Brookly Brewrey.

 

Smokin Barrels - Brooklyn Brewery

Smokin Barrels - Dessert

BITK Hotspot in Amsterdam

Bij Smokin’ Barrels draait het om goed en high-end eten en drinken, maar gelijk ook om casual en no-nonsence. Te denken is dan aan hun misschien wel signature surf & turf gerecht: Burgers & Lobster. De fijne casual feel van het restaurant maakt het misschien niet geschikt voor een date, maar zeker wel de plek om met vrienden een drankje te doen met een heerlijke maaltijd erbij. Een absolute Amsterdamse Hotspot!

 

Smokin’ Barrels 

Locatie: Beukenplein 22, Amsterdam
Openingstijden:
Ma – Do: 16.00 – 01.00
Vr: 16.00 – 03.00
Za: 12.00 – 03.00
Zo: 12.00 – 01.00
Tel: +31 20 693 35 55
E-mail: info@smokinbarrels.nl
Website: SmokinBarrels.nl  

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!