Hotspot: Frenchies To Go

 

Ga je naar Parijs, dan breng je ongetwijfeld een bezoek aan de toeristische trekpleisters als de Notre Dame of de Sacre Coeur. Als het tijd is om te eten zijn dit echter de meest vreselijke plekken om een degelijk leuk restaurant of bistro te vinden. Voor mijn dagje Parijs heb ik online wat gesnuffeld naar leuke hotspots en kwam zo Frenchies to Go tegen. Het schijnt een van Rachel Khoo’s favoriete koffie plekken in Parijs te zijn en dus besloot ik een kijkje te nemen. Ik trof niet alleen een ontzettend leuke hotspot om lunch te hebben, maar daarbij een leuke (niet toeristische) wijk vol met eet tentjes. Ik heb het over Rue Montorgueil.

 

Rue Montorgueil is gelegen Rue Réaumur waar de metrohalte Sentier is. In de straat tref je tal van bistro’s, cafés, bakkerijen, wijn winkels, kaas winkels en ga zo maar door. Het is de plek waar veel locals komen om wat te eten en hun dagelijkse boodschappen doen. Rond lunch tijd zul je vele rijen vinden bij de broodjeszaken en ook de terrassen zitten vol. Heerlijk als je even weg wil bij het toeristische gehalte van Parijs.

 

Hotspot Frenchies To Go - Parijs

 

Voor Frenchies To Go moet je echter vanaf Rue Reaumus de andere kant op, waar je de hotspot in een van de zijstraat Rue du Nil vindt. Dat Frenchies To Go iets wat verstopt zit, maak het niet minder populair. De zaak is namelijk ook niet heel groot, maar het bruist er van de mensen en lekker eten.

Frenchies To Go is open voor het ontbijt en lunch. Ze hebben verschillende zoetigheden, snacks, sandwiches en ook een aantal warme lunch opties. Ik ging voor de Soup du Jour. Een heerlijk vers gemaakt soepje wat per seizoen wijzigt. Wil je liever een sandwich ga dan voor de huisgemaakte pastrami, deze schijnt de ster van Frenchies te zijn.

 

Hotspot Frenchies To Go - Soup Du Jour

BITK Hotspot in Parijs…

Wil je even weg van het toeristische gehalte van Parijs om lekker te lunchen. Ga dan naar de buurt van Rue Montorgueil. Het is de plek waar veel locals zich bevinden om wat te eten of hun boodschapjes te doen. In de een zijstraat vindt je de Frenchies To Go, een gezellige kleine bistro waar je kunt ontbijten en lunchen. Je gaat er niet heen voor een klefbroodje of croissant, maar om een verse kopsoep of hun ster de huisgemaakte pastrami.

 

Hotspot Parijs

Frenchies To Go 

Locatie: 9 Rue du Nil, Parijs
Openiningstijden:
Ma – Vr: 08:30 – 16:30
Za – Zo: 09:30 – 17:30
Website: FrenchiesToGo.com

 

Bekijk hier een filmpje over Rue Montorgueil:

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!