Reizen: Sydney

 

Als je naar Australië gaat kan een bezoek aan de wereldstad Sydney absoluut niet ontbreken. Een bruisende stad gelegen aan het water met het heerlijke Australische klimaat. Voor onze Honeymoon gingen wij drie weken naar Australië voor een roadtrip van Syndey naar Brisbane. Onze reis begon en eindigden in Sydney.

Het is een wereldstad met een gigantische haven, prachtige stranden, historische gebouwen, grote parken, musea, vele winkels, vriendelijke locals en natuurlijk heerlijke plekken om te eten. Wij waren er in totaal vier volle dagen waarin wij deze leuke Australische stad hebben verkent.

 

Travel - Sydney - Church

City Center

Het City Center van Sydney is niet heel groot en daarmee perfect om van de ene naar de andere locatie te wandelen. Je treft er een mengelmoes van historische en moderne gebouwen. De twee gebouwen die het meest erbij uit springen zijn het Queen Victoria Building en de Sydney Tower.

 

Het Queen Victoria Building is misschien wel het meest mooie en karakteristieke gebouw in het city center van Sydney. Het historische gebouw wordt bij de ingang bewaakt door het standbeeld van Queen Victoria en haar hond (die tevens blaft). Binnen tref je een luxe shoppingmall met vele high end winkels en restaurants als The Palace Tea Room, waar je in stijl van het gebouw een afternoon tea kan nuttigen.

Queen Victoria Building, locatie: 455 George Street.

 

De Sydney Tower is hier het compleet tegenovergestelde. Op de eerste zeven verdiepingen van deze moderne toren vindt je de Westfield Sydney Mall waar vele commerciële merken een winkel hebben. De attractie van de Sydney Tower is echter te vinden boven op de toren. Op een hoogte van 250 meter heb je een 360 graden uitzicht over de stad. Een prachtig uitzicht waarbij je op een heldere lucht zelfs de Blue Mountains kunt zien.

Sydney Tower, locatie: 100 Market St. 

Sydney Tower

Reizen - Sydney - Queen Victoria Building

The Palace Tea Room - Tea

Darling Harbour

Het entertainment gebied van Sydney is bij uitstek Darling Harbour. Hier vind je zowel overdag als ‘s avonds genoeg te doen voor jong en oud. Overdag kun je er terecht voor de winkels, attracties en diverse boottochten en ‘s avond (vooral in het weekend) barst het nachtleven van Sydney hier helemaal los. Daarnaast vindt is er elk weekend een lichtshow en als je geluk hebt is er ook nog vuurwerk.

Je kunt er uiteraard ook heerlijk eten ‘s avonds. Een van mijn favoriete plekken in King St Brewhouse wat op King St Warf aan Darling Harbor ligt. Een restaurant/bar met een eigen micro brouwerij. Hou je van bier dan kan deze hotspot absoluut niet ontbreken aan je bezoek. Ze brouwen diverse biertjes en hebben ook nog eens lekker eten.

King St Brewhouse, locatie: King St Wharf. 

 

Tijdens ons tweede verblijf in Sydney verbleven we in het Oaks Goldsbrough Apartments aan Darling Harbour. Een prachtige oude fabriek wat is omgetoverd in een apartementen complet met gym en zwembad. Absolute aanrader. Het is erg fijn een hotel/apartement bij Darling Harbor te hebben. Zo kun je vanaf Darling Harbor tevens een ferry nemen naar het andere entertainment gebied van de stad: Circular Quay.

Oaks Goldsbrough Apartments, locatie: 243 Pyrmont Street, Darling Harbour. 

Travel - Sydney - Darling Harbour

Sydney - Darling Harbour - King St Brewhouse Brewery

Circular Quay & The Rocks

Het gebied van Circular Quay en The Rocks is de havenpoort van Sydney. The Rocks is het historische gebied waar de eerste schepen uit Europa aan kwamen. Tegenwoordig zijn het de cruise schepen die hier aan meren. Desondanks tref je de historie en de gebouwen van toen hier nog steeds terug. Tevens een van de leukste markten in Sydney, waar je leuke souveniers voor thuis kunt vinden, zonder met iets standaards thuis te komen. Vanaf the Rocks kun je lopen naar de Sydney Harbour Bridge van waar je een prachtig uitzicht hebt op Circular Quay.

The Rocks, locatie: George Street. 

 

Circular Quay is het tweede entertainment gebied van Sydney. Er zijn diverse restaurants te vinden zoals Opera Kitchen waar je niet alleen lekker eten krijgt maar ook nog een uitzicht. Namelijk dat van de haven van Sydney en de nummer 1 attractie van de stad: Sydney Opera House! Dit prachtige architectonische gebouw is iets wat je moet gezien hebben. Wil je de Opera House helemaal op de foto nemen vanaf het water, neem dan een van de ferry’s die vanaf Circular Quay vertrekken. Zoals die naar Manly Beach, een leuke strandstad in een van de buiten gebieden in Sydney.

Sydney Opera House, locatie: Bennelong Point. 

Opera Kitchen, locatie: Sydney Opera Housse, Lower Concourse Level. 

Sydney Harbour Bridge

Reizen - Sydney - The Rocks

Travel - Sydney - Sydney Opera House

Buiten Sydney

Sydney is een wereldstad en er is daarom voor jong en oud zowel overdag als ‘s avond wel wat te beleven. Historie, architectuur, entertainment,stranden, natuur en ga zo maar doen. Genoeg te beleven.

Ben je er echter een tijdje en wil je ook buiten de stad op avontuur, dan kan dit heel goed. Je kunt de ferry nemen naar de buiten gebieden van Sydney zoals Manley Beach of een bustour naar de prachtige Blue Mountains of een wijntour in Hunter Valley.

Manley Beach, ferry vanaf Circular Quay

Blue Mountains, per auto: 1 uur 35 min (klik hier voor tours)

Hunter Valley, per auto: 2 uur (klik hier voor tours)

 

Travel - Sydney - Manley Beach

Blueberry Hill Vineyards - Bitk

Travel - Sydney - Blue Mountains

 

Sydney

 

Buzz in the Kitchen in Sydney

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!