Hotspot: Tea Zone

Op mijn werk heb ik een aantal tea-fanatics rond lopen. Mijn Italiaanse collega is, zoals ik het zie, zelfs wel een beetje een expert. Ze weet wat goede thee is, ze weet veel van thee af en ze weet wat lekker vind. Ze heeft zelfs een Italiaanse thee blog.  Met verjaardagen ben ik meestal degene die cadeau’s voor de collega’s koopt en sinds heel wat van thee houden ben ik inmiddels in diverse thee winkels in Amsterdam geweest. De laatste keer raakte ik zo geïntrigeerd door alle soorten thee dat ik besloot zelf een zakje verse thee te kopen. Ik zeg verse thee omdat het pure gedroogde kruiden zijn, geen ‘kauwgomballen’ toegevoegd om een zoete smaak te geven aan de thee.

Inmiddels ben ik langzaam steeds meer verschillende verse theeën gaan kopen van zakjes bij de thee bar tot blikjes van Kusmi Tea. Toen ik dus in Maastricht de theeroom Tea Zone tegen het lijf liep, waar je zowel thee kan nuttigen als kopen, moest ik hier wel een kijkje nemen en gelijk dan maar een kopje thee ook.

TeaZone Maastricht - Hotspot

TeaZone Maastricht - Binnen

Gelegen in het Jekerkwartier van Maastricht is de teazone een prachtige theewinkel, waar je thee kunt nuttige, kopen naast andere woonaccessoires. Ze hebben een gigantische selectie van thee van drie gerenommeerde Franse theemerken: Theodor, Kusmi en Damman. Er hangt in de theewinkel een warme en inspirerende sfeer waar je heerlijk even kunt genieten van een kopje thee of heb je wat meer tijd een uitgebreide high tea kunt doen.

We hadden net gegeten dus gingen alleen voor een kopje thee met een scone erbij. Maar dan welke thee te kiezen? De opties zijn eindeloos, met een gigantische thee kaart op gedeelt in catogorien als groene thee, zwarte thee, witte thee om de keuze iets makkelijker te maken. Weet je echter geen keuze te maken, zoals ik, dan kan het personeel van de Tea-Zone je ook erg goed adviseren in wat jij waarschijnlijk lekker zult vinden.

De scone was homemade gebakken en geserveerd met (zoals het hoort) cotted cream, een heerlijke aanvulling bij de thee, als je geen hele high tea wilt doen.

Uiteindelijk kon ik de verleiding niet weerstaan en heb ik toen we weg gingen toch nog wat thee van groene thee van Kusmi gekocht, met meloen smaak. Erg lekker!

TeaZone Maastricht - Thee

TeaZone - Kusmi Tea

BITK Hotspot in Maastricht…

De Tea-Zone is een van de leukste theewinkels in Nederland waar ik ben geweest. Er hangt een heerlijke relaxte en inspiratie volle sfeer door niet alleen de prachtige kleur rijke theebussen die je er kunt kopen, maar ook vele woonaccessoires uit verschillende landen. Voor elke theeleut is dit absoluut een must om heen te gaan, je wilt niet alleen alles ruiken en proeven, maar ook kopen. Laat je heerlijk adviseren door het personeel en geniet van heerlijke thee.

Op de website van de Tea-Zone kun je tevens de ‘teafinder‘ test doen om zo de perfecte thee voor jouw te vinden.

Buzz in the Kitchen - Tea Zone

Maastricht

Tea Zone

Locatie: Koestraat 9, 6211 HR Maastricht
Openingstijden:
Ma: gesloten
Di – Za: 11.00 – 18.00
Zo: 12.00 – 18.00
Tel: 043 311 32 46
Mail: info@teazone.nl
Website: Teazone.nl

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!