Kerstdiner 2014

Allemaal een heerlijke kerstdagen gehad? Wij wel. Eerste kerstdag kwam mijn familie bij ons eten en op tweede kerstdag zijn we naar Marcel zijn ouders gegaan die in een Landal huisje zaten in de buurt van Den Helder.

Vooraf gaand aan de kerst had ik nog al stress, zo was dit jaar het kerstdiner voor het eerst in mijn (onze) handen voor eerste kerstdag. What was I thinking? Dat was althans de gedachte die ik had nadat ik het voorstelde aan mijn ouders.

Nrmaal gesproken kookt mijn vader elk jaar met kerst een heerlijk vijf gangen diner met als hoogte punt de kerstkalkoen. Dit jaar besloot ik dus die taak maar eens over te nemen, omdat ik zo van koken hou. De week voor kerst wist ik eindelijk wat ik ging maken, met de hulp van Marcel. Het menu stond vast, daar hoefde ik mij geen zorgen om te maken. Het enige wat in mijn hoofd nog spookte was ‘Als ik die kalkoen maar niet verpest!’.

 

Buzz in the Kitchen Christmas

Christmas Tree

 

Kerstochtend schrok ik op 8:00 wakker ‘OH NEE! Ik ben compleet vergeten te denken aan de tafel versiering: tafelkleed, servetten!’ Marcel schrok zich wezenloos en ging weer slapen, dat lukte mij echter niet meer. Ik was zo gefocust op het eten dat ik alles er omheen compleet was vergeten, wat te doen?! Ik kon toch niet meer slapen, zo gefocust op alles wat ik gedurende de dag nog moest doen. Ik besloot maar op te staan en me aller eerst te richten op een kerstontbijtje voor ik aan de slag ging met ons diner voor die avond.

Om 11:00 ging ik aan de slag met mijn kerstmenu*:

Kerst Menu 2014

 

Met maar een kleine oven, ging ik aan de slag op een gestructureerde manier. De kalkoen (wat ik als taak over had gedragen aan Marcel) moest immers maar liefst vier uur in de oven staan en zou er om 14:00 in gaan. Het was daarom heen fijn dat ik voor mijzelf een complete planning had gemaakt, voor wanneer ik wat zou maken en klaar zetten en wanneer wat op moest. Rond 17:00 belde mijn ouders aan en was ik klaar voor het kerstdiner.

 

Buzz in the Kitchen Christmas Dinner with Family

 

Uiteindelijk was het een succes vol kerstdiner. Alle gangen wist ik goed achter elkaar neer te zetten, met wat pauzes en de kalkoen denk je misschien?! Hij was heerlijke sappig met een lekkere krokante korst! Victory! Waarbij ik Marcel wel heel veel lof moet geven, want die heeft er het grootste deel voor gezorgd.

Het diner was een succes alles was gelukt, alleen de portie van het dessert had iets kleiner gemogen na zo een diner. Verder mogen Marcel en ik zeer tevreden zijn over onze kerstkunsten.

Volgend jaar echter, mogen mijn ouders het gewoon weer doen. De stress was namelijk nog al vermoeiend, maar nu weet ik we dat ik het kan!

Hier de gerechten:

Buzz in the Kitchen Christmas Dinner - Course 1

Buzz in the Kitchen Christmas Dinner - Course 2

Buzz in the Kitchen Christmas Dinner - Course 3

Buzz in the Kitchen Christmas Dinner - Course 4

Buzz in the Kitchen Christmas Dinner - Course 5

 

Zie hier de recepten:

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!