Reizen: Kopenhagen

 

Kopenhagen een hippe Europese havenstad gelegen in Denemarken. Een bezoekje aan deze Scandinavische stad stond al ruim een jaar op de agenda en vorige maand was het eindelijk zo ver een girls-weekend van 4 dagen vol cultuur, historie, vriendelijke locals, inspiratie en lekker eten. Vanaf Schiphol Amsterdam is het ander half uur vliegen naar Kopenhagen en vanaf het vliegveld ben je in 30 minuten met de metro in het centrum. Het centrum van Kopenhagen is niet heel groot, wat het ideaal maakt om overal heen te wandelen of zoals ook veel locals doen, met de fiets de stad ontdekken.

 

VERBLIJF

In Kopenhagen wouden we in eerste instantie verblijven via Airbnb, maar helaas zaten de redelijk geprijsde en goed gelegen plekken al vol. Hotels/appartementen zijn heel duur in de stad en daarom besloten we maar te gaan voor een hostel.

In het centrum van de stad is Generator Kopenhagen gelegen, een gigantische hostel waar je in kamers kunt verblijven van 8 tot 2 personen. Wij hadden een kamer voor 6 personen geboekt, maar kregen uiteindelijk een upgrade naar een kamer van 4 personen. Het fijne aan dit hostel is dat elke kamer wel gewoon een eigen badkamer met douch en toilet heeft. Nu alleen hopen op relaxte kamergenoten.

TIP! Verblijf je in een hostel, neem dan een eigen handdoek mee en een slot voor je eigen box.

Reizen Kopenhagen - Nyhaven

 

MUST SEE

Om de stad te ontdekken hebben wij een Copenhagen Card aangeschaft. Hiermee kun je naar alle top attracties, een canal cruise doen en gratis met de metro, bus en trein. Zo zijn er buiten de stad ook attracties die je gezien wilt hebben. Wij hebben de kaart er dubbel en dwars uitgehaald. Hier een aantal van onze favoriete attracties:

Kopenhagen - Tivoli

Tivoli

Locatie: Vesterbrogade 3

Een pretpark midden in het centrum van de stad. Voor ongeveer 13 euro kun je naar binnen (of gratis met de Copenhagen Card). In het park zijn tal van attracties en ruim 60 restaurants te vinden. Voor de attracties moet je echter wel nog een klein bedrag betalen.

Rundetaarn 

Locatie: Købmagergde 52a

Een prachtige toren midden in het centrum. Het is een van de oudste observatie torens in Europa, wie nog altijd door amateur astronomen wordt gebruikt.

Kopenhagen - Kongelige Repræsentationslokaler

De Kongelige Repræsentationslokaler 

Locatie: Indre Slotgard 1

Hier bevinden zich diverse bezienswaardigheden: een van de koninklijke musea, de koninklijke stalle, de ruïnes onder het kasteel en de hoogste toren van Kopenhagen waarvan je een prachtig uitzicht hebt van de stad.

Amalienborg

Locatie: Christian VIII Palace

Het leukste koninklijke museum in Denemarken waar je een tijdreis lijkt te maken door de Deense koninklijke familie geschiedenis. Het museum bevindt zich tevens op het plein waar de huidige royals wonen.

Kopenhagen - Rosenborg Slot

Rosenborg Slot

Locatie: Øster Voldgade 4a

Hier zijn de ‘crown jewels’ van de koninklijke familie van Denemarken te vinden. Het kasteel is gelegen in het prachtige ‘rose garden’.

 

MUST SEE – Buiten Kopenhagen

Kopenhagen - Kronenburg Slot

Kronenburg Slot

Locatie: 1 uur per trein in de stad Helsingør

Het kasteel waar de Shakespeare klassieker Hamlet zich afspeelde. Het kasteel ligt een uur reizen uit de stad, maar is meer dan de moeite waard. Vooral een bezoek aan de ruïnes onder het kasteel is al een bezoek waard! Het was onze favoriete bezienswaardigheid van de trip!

 

MUST EAT

Natuurlijk kan een meiden weekend niet zonder heel lekker eten en drinken. In Kopenhagen kan je niet heen om roggebrood en voor je een vies gezicht trekt. Ik ben er ook niet dol op, maar je hebt heel veel verschillende soorten roggebrood. Een ding is zeker de Denen houden van gezond eten. Van brood, tot granen, sandwiches tot de beste juice bars. Onze absolute favoriete vondst is: Joe and The Juice. Heerlijke gezonde vers gemaakte sappen. Hier onder onze eet hotspots in Kopenhagen.

TIP! Ben je een bierliefhebbeer breng dan ook een bezoek aan de Carlsberg brouwerij.

Kopenhagen - Joe and The Juice

Joe and The Juice

Locatie: diverse locaties in Kopenhagen (bekijk hier waar)

Even op energie komen met een heerlijk sapje. Onze favoriet ‘Hell of a Nerve’. Naast dat de sapjes erg lekker, gezond en vers zijn. Is ons opgevallen dat er erg veel leuke mannen werken bij deze Juice keten.

Dalle Valle

Locatie: Fiolstræde 3-5 (website)

Gelegen in het studenten gebied van de stad kun je hier voor een studenten prijs opscheppen van een uitgebreid buffet. Daarnaast maken ze goede cocktails wat vooral tijdens de Happy Hour erg fijn is!

Kopenhagen - Café Flottenheimer

Café Flottenheimer

Locatie: Skindergade 20 (website)

We waren al een aantal keer langs dit café rond ontbijt tijd gelopen en besloten onze laatste dag zelf het eens uit te proberen. Een uitgebreid ontbijt plateau met vers fruit, roggebrood en heerlijke IJslandse yoghurt.

Lagkagehuset

Locatie: diverse locaties in Kopenhagen (bekijk hier waar)

Ben je in Denemarken dan mag een echt Deens kaneelbroodje niet ontbreken aan je trip. Online werd verwezen naar de bakkerij keten Lagkagehuset voor hele lekkere kaneelbroodjes en ze waren lekker!

Kopenhagen - Emmerys

Emmery´s

Locatie: diverse locaties in Kopenhagen (bekijk hier waar)

Te vinden op meerdere locaties in de stad kun je hier te recht om broodjes te halen of een uitgebreid ontbijt te nuttigen. Vooral hun jam en granola met yoghurt uit IJsland is een absolute aanrader.

Kopenhagen - Smørrebrød

Smørrebrød

Wil je een echt Deens gerecht proberen dan moet je wel gaan voor smørrebrød. Een open sandwich bestaand uit roggebrood met daarop een dikke laag beleg wat van alles kan zijn van haring en zalm tot een frisse kip salade.

BITK in Kopenhagen

Kopenhagen

 

TIP! Wil je heel veel zien en verblijf je minimaal 3 dagen in Kopenhagen dan is de Copenhagen Card mogelijk interesant om aan te schaffen. Hier mee krijg je niet alleen toegang tot alle bezienswaardigheden, maar ook buiten de stad. Verder is al het openbaar vervoer (ook de trein) inbegrepen en een canal cruise.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!