Hotspot: HappyHappyJoyJoy

Van een naam als HappyHappyJoyJoy wordt je toch al helemaal gelukkig?! Als de sfeer, de look, de feel en het eten je dan ook nog eens heel gelukkig maakt kun je alleen maar zeggen: Me Very HappyHappyJoyJoy. Het nieuwe restaurant van (tv-)kok Julius Jaspers is net een week geopend op de Bilderdijkstraat in Amsterdam West en het is nu al booming business.

Maar wat maakt deze hotspot dan zo HappyHappyJoyJoy?

Voor zijn nieuwste restaurant liet Jaspers zich inspireren door het Aziatisch Streetfood fenomeen. Het interieur met lage tafels, hoge tafels en een bar (ook aan de keuken vast) brengt je helemaal in de sferen en straten van Azië en op de menu kaart zijn verschillende gerechten met invloeden uit onder andere Vietnam, Korea, Indonesië, China en Thailand. Het zijn allemaal streetfood gerechten en daarom hebben ze het geweldige concept ‘shared dining’ gebruikt. De gerechten zijn van het formaat tussengerecht en daarmee zijn 3 à 4 gerechten per persoon genoeg om je buikje te vullen. En als je het deelt kun je van alles proberen, maar hou wel wat ruimte over voor het dessert.

foto 1 (3)

Wij hebben uiteindelijk 6 gerechten besteld en 2 desserts. Allereerst gingen we voor de Peking Duck Bao, de 5-Spiced Pork en de Gai Pad Med Mamuang Himmapan (waarbij Jasmijnrijst werd geserveerd). Meteen drie toppers en misschien wel mijn favoriete van de avond. Voor onze tweede ronde gingen we voor de Shao Mai Dumplings, Hot & Spicy Shrimps en de Wooly Lamb. Ook ons bordje Wooly Lamb was helemaal leeg een absolute aanrader. Het enige waar ik niet echt fan van was, waren de dumplings.

Staat er op de kaart Hot&Spicy dan is het ook goed spicy zoals dat hoort bij Asian streetfood. Totslot voor het dessert gingen we voor de ricepudding en de mango bao, deze hebben we niet gedeelt maar dat kan je natuurlijk wel gewoon doen.

Naast de gerechten kun je bij HappyHappyJoyJoy je hart ook op aan Aziatische drankjes. Zo hebben ze een lijst met Aziatische frisdranken en Aziatische bieren en voorbij je dessert hebben ze ook nog twee soorten pruimenwijn.

foto 1 (4)

foto 3 (3)

foto 4 (2)

BITK Hotspot in Amsterdam…

In Amsterdam zijn we niet onbekend als het gaat om de verschillende Aziatische keukens. Wat HappyHappyJoyJoy toch de hotspot maakt om naar toe te gaan is de combinatie van gerechten, de look en feel van het restaurant en het concept ‘shared dingen & streetfood’. Je waant je echt even op de straten van Azië met heerlijke gerechten. Een absolute aanrader!

foto

HappyHappyJoyJoy

Locatie: Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam
Openingstijden:
Zo tm Do: 12:00 – 01:00 (keuken tot 22:30)
Vr – Za: 12.00 – 02:00 (keuken tot 23:00)
Tel: 020 344 64 33
Mail: info@happyhappyjoyjoy.asia
Website: HappyHappyJoyJoy.asia

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!