Allerhande Box

 

Inmiddels ben ik 34 weken zwanger (het einde is in zicht!), echter is sinds week 31 mij bed rust voorgeschreven. Wat inhoudt dat ik alleen nog maar op bed en op de bank mag liggen en minimaal mag lopen (om naar het toilet te gaan of wat te drinken te pakken). Wat inhoudt dat ik niet meer in de keuken mag staan om lekker te koken en bakken. Gelukkig kan Marcel heel goed en lekker koken, maar mijn zwangerschapsverlof had ik toch anders voor ogen. Nu Marcel de enige is die nog kan/mag koken in ons huis en hij ook gewoon full time werkt, besloten we dat dit de uitgewezen kans was om de nieuwe foodbox van de Albert Heijn uit te proberen: de Allerhande Box.

Wat is de Allerhande Box?
Een doos vol verse ingrediënten voor drie gevarieerde en gezonde maaltijden, waarvan je het recept ook krijgt.  De box is te krijgen voor twee of vier personen en wordt gratis bezorgd, vier dagen nadat je deze online op AH.nl besteld. De recepten zijn allemaal makkelijke recepten die binnen een half uur op tafel kunnen staan en elke week kun je vanaf woensdag zien wat de gerechten voor de week erop zijn. Elke week zit er in ieder geval één vlees maaltijd, één kip maaltijd en één vis of vegetarische maaltijd bij.

DSC08195

Onze box van de week:
De week dat wij de Allerhande Box bestelde hadden we de volgende drie gerechten:

  • Linzen-Runderkebab met Koriander Yoghurt en Sla
  • Krokante Pangavis met Kriel en Frisse Tomaten Salade
  • Rijkgevulde Lasagne met Kip en Boerenkool

Erg fijn is dat je vooraf online al kan zien, wat je van jouw box kan verwachten, zit er een gerecht bij dat jou absoluut niet lekker lijkt dan bestel je die week de box niet. Er zit namelijk geen abonnement aan de Allerhande Box vast, iets wat mij misschien wel het meeste aanspreekt aan deze maaltijden box. Elke woensdag staan de drie gerechten van de week erop online.

DSC08197

De box bestel je minimaal 4 dagen van tevoren online, bestel je dus op woensdag dan kan je de box op zijn vroegst maandag binnen krijgen. Bij ah.nl kun jezelf aangeven welke dag en binnen welk tijd stip je de box wilt ontvangen. Nog een zeer fijn voordeel voor als je de hele dag werkt en heb je zo’n druk leven of gewoon echt een hekel aan boodschappen doen? (Kan ik me niet voorstellen dat laatste) dan kun je je gewone boodschappen gratis erbij bestellen.

De drie maaltijden die wij ontvangen waren echt binnen een half uur op tafel te zetten, alleen de lasagne moest wat langer omdat deze in de oven moest. De recepten zijn duidelijk en de gerechten waren lekker. Alleen het vis gerecht was niet heel inspiratie vol, maar omdat de andere twee dat wel waren was dat al snel vergeten.

Allerhande Box - vlees recept

Allerhande Box - vis recept

Allerhande Box - Kip recept

BITK oordeel:
Ik ben zeer enthousiast over de Allerhande box! Het is makkelijk te bestellen, je kunt zelfs je boodschappen gratis erbij bestellen, er zit geen abonnement aan vast dus als er eens een gerecht bij zit wat ik niet lekker vindt bestel ik gewoon niet.

Zelf hou ik wel heel erg van gewoon fysiek boodschappen doen en zelf recepten bedenken, maar voor mensen met een druk leven of zoals bij ons momenteel een zwangere vrouw die niet mag koken is het ideaal! Hopelijk houdt de kwaliteit en service van de Allerhande Box stand!

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!