LoveMySalad: Waldorf Salade met een Twist

 

De maand januari staat bij Love My Salad in het teken van klassieke recepten met een twist. Als ik aan klassieke salades denk komen er twee bij mij op de Ceasar salade en de Waldorf salade. Ik besloot met de gedroogde cranberries die ik nog van de feestdagen had liggen te gaan voor een Waldorf salade met een twist.

Uit het klassieke recept haalde ik de rozijnen en bleekselderij, omdat ik niet zo dol ben op rauwe bleekselderij. Vervolgens verving ik deze met de gedroogde cranberries en komkommer. Het is een frisse salade geworden met wat van de originele ingrediënten en wat alternatieven om juist de twist te geven aan deze klassieker.

Het recept voor de Waldorf Salade met een Twist staat nu op LoveMySalad.nl

 

Love My Salad Recept - Waldorf Twist Salade

 

Zwangerschaps Tip!

Tijdens je zwangerschap heb je een verhoogde kans op een blaasinfectie. Iets waar je niet op zit te wachten. Door het eten/drinken van cranberry’s kun je een blaasinfectie voorkomen of verhelpen. Cranberries bevatten gecondenseerde tanninen, wat ervoor zorgt dat e.coli-bateriën zicht niet aan je blaaswand kunnen hechten. Tevens kunnen ze de bacteriën, als ze er wel al zijn, losweken van je blaaswand. Dit maakt de kans op een ontsteking kleiner. Je kunt ook kiezen voor cranberry tabaletten, maar waarom zou je dat doen als je een heerlijke salade kan maken met verse of gedroogde cranberries.

Ben je zwanger en wil je deze salade maken? Dan wordt het eten van gerookte kip uit de supermarkt afgeraden vanwege de verpakking. Kies als alternatief voor een kipfilet die jezelf bereid. Kruid de kipfilet met wat zout en peper en bak of grill hem gaar.

 

bron: gezondzwangerzijn.nl

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!