Hotspot: De Foodhallen Amsterdam

In 2014 kreeg Amsterdam zijn eigen Foodhallen in Oud-West. Tot heden was ik er maar één keer geweest toen ik een event had in hetzelfde gebouw, het werd dus eens tijd dat ik echt een goed kijkje ging nemen. Nu ik een kleine foodlover (zo noem ik baby Logan) in huis heb is het in sommige gevallen voor mij ook belangrijk om rekening te houden of iets geschikt is om met je kind en kinderwagen te komen. Een nieuwe insteek voor Buzz in the Kitchen misschien (Little Buzz in the Kitchen 😉 ). Ik wou wel weer eens naar de Foodhallen in Amsterdam West en daarom was dit meteen een goede uitstap met de kleine.

De Foodhallen zitten in het prachtige oude gebouw van de tram-remise die inmiddels helemaal is opgeknapt met een bioscoop en dus een hal vol eten! In de foodhallen zijn stands te vinden met diverse opties aan goede kwaliteit eten: van Vietnamees tot Bitterballen en van Burgers tot Koreaanse Kip met Donuts! De hal is zo opgebouwd dat de kraampjes met eten aan de zijkant zijn te vinden en in het midden diverse tafels (hoog, laag, kleine en lange tafels) waar je gezellig met vrienden en familie het eten kunt nuttigen.

DSC08954

DSC08937

DSC08934

Wat hebben wij gegeten?

De keuze is reuze, dat gezegd zijn de gerechten over het algemeen wel iets aan de prijzige kant. Je kunt rekenen op gemiddeld 7 euro per gerecht. Ongeveer net zoals bij de meeste food festivals. Bij ons liet dit absoluut de pret niet drukken. Wij waren er met lunch tijd en besloten wat diverse dingen te halen om te delen:

Viêt View – Banh mi (pistolet met diverse toppings) met Caramalized Pork Belly …
Het broodje was lekker krokant en het vlees heerlijk gekruid. Ook al hadden we met chili mocht het van ons nog wat pittiger.

The Butcher – Truffel Burger...
Een goede Angus beef burger met lekkere truffel laag die niet overheerste in smaak.

Wild Moa Pies – Mince Beef Pie en Ladies Pie…
Beide waren vol smaak en erg lekker. De Mince Beef is wel zoals ik Pies ben gewend.

Petit Gâteau – 4 mini-taartjes: 1. chocolade bounty, 2. passiefruit, 3. framboos, 4. chocolade banaan. …
Vooral de passiefruit is een aanrader, hier waren we echt om aan het vechten. Deze taartjes kun je overigens ook mee naar huis nemen.

DSC08957

foto 2

Little Buzz Logo KleurWij waren er op een vrijdagmiddag, toen het nog vrij rustig was. Genoeg ruimte om met de kinderwagen over de paden te reiden en een tafel te kunnen bemachtigen waar de kinderwagen naast kon staan. De foodhal is wel heel remoerig, maar onze kleine (nu 9 wk) slaapt gewoon overal door heen. Voor de kids die al een hapje mee eten is het fijn dat het aanbod zo uitgebreid is, dan zit er altijd wel wat bij wat ze lekker vinden. TIP! In het weekend en in de avonden kan het vrij druk zijn. Heb je de optie ga dan door de weeks, vooral als je een kinderwagen hebt.

DSC08958

BITK Hotspot in Amsterdam

‘s Avonds en in het weekend zijn de foodhallen mega populair. Niet zo gek want het is een leuke plek om een hapje en drankje te doen met een groep vrienden. Hierdoor kan het wel druk zijn en moeilijk om een tafel te bemachtigen. Het aanbod van eten is heel uitgebreid, kan je niet kiezen deel dan met andere zodat je zoveel mogelijk kan proberen. Sommige stands hebben zelfs sample plates om te delen. De prijzen zijn misschien wat hoog af en toe, maar het is ook niet een plek waar ik wekelijks komt dus af en toe mag het wel.

Little BITK - Foodhallen Hotspot

 

BITK HotspotDe Foodhallen

Locatie: Bellamyplein 51, Amsterdam
Openingstijden:
zo tm do: 11.00 – 23.30
vr – za: 11.00 – 01.00
Parkeergarage onder de hallen.
Website: Foodhallen.nl

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!