Hotspot: Georgetown Cupcakes (NYC)

Ken je het TLC programma ‘DC Cupcakes’? Dan moet de naam Georgetown Cupcakes je ook niet onbekend in de oren klinken. Het televisie programma gaat over twee zussen, die het roer omgooien om een cupcake winkel te beginnen in Georgetown, Washington DC en zo hun cupcake emporium starten. Inmiddels hebben de dames meerdere zaken in de Verenigde Staten. Zo ook in de stad waar de cupcake rage dankzij Sex and the City is begonnen: New York City!

DSC01184

Hotspot

Georgetown Cupcakes in New York is gelegen in de hippe wijk SoHo. Hier vindt je tal van leuke boutiques om lekker te shoppen of plekjes om lekker te lunchen.  De perfecte locatie dus ook voor een cupcake shop. In de winkel zijn genoeg plekken met een kopje koffie erbij te genieten van je cupcake(s). De muren zijn prachtig versierd met schilderijen van hun signature cupcakes en je kunt zo een kijkje nemen in de keuken waar al het lekkers wordt gemaakt. Wat ik zelf helemaal geweldig vond wat de gigantische wand met roze dozen voor de cupcakes. Bestel je 4 cupcakes, dan kun je ze in zo’n mooie doos mee krijgen. De sfeer is gezellig, maar niet perse een plek om uren te zitten. Even je cupcake op peuzelen en weer weg.

 

DSC01175

DSC01177

Menu

Het menu bestaat uit drie categoriën: de classics,de specials en de seasonal flavors.

De classics zijn cupcakes die je elke dag kunt bestellen. Smaken als chocolade, vanille, red velvet (mijn absolute favoriet!), Double Milk Chocolate Birthday en Vanilla Birthday.

De specials zijn dagelijks anders. Op maandag kun je bijvoorbeeld een Chocolate Mint Fudge bestellen, op donderdag Toffee Crunch en op zondag Peanut Butter Fudge. Dagelijks staan er acht specials op het menu.

De seasonal flavors zijn de smaken van de maand. Hier wordt in gespeeld op de feestdagen en de maanden. Elke maand zijn er minimaal drie nieuwe smaken. Pasen komt er bijvoorbeeld aan dus in maart hebben ze de Caramel-Filled Chocolate Easter Bunny.

Hoe weet je wat je moet kiezen met al deze keuzes? Ik heb echt geen idee! Zelf zou ik gaan voor de meest bijzondere smaken die die dag verkrijgbaar zijn dus te denken aan specials en seasonal flavors. Ook al ben ik dol op Red Velvet!

Klik hier voor het menu

DSC01183

DSC01187

Tips!

  • De keuze is reuze. Neem daarom de tijd om goed na te denken over welke je cupcake je wilt bestellen. (Natuurlijk niet ten koste van een lange rij achter je.)
  • Kan je niet kiezen? Kijk dan of degene waar mee je bent wilt delen en kies verschillende smaken.
  • Neem de cupcakes mee als take away. Je krijgt ze dan in een prachtige roze cupcake doos mee.

Soho NYC

BITK HotspotGeorgetown Cupcake (NYC)

Locatie: 111 Mercer Street (between Spring & Prince)
Klik hier voor andere locaties in VS
Openingstijden:
Ma – Za: 10.00 – 21.00
Zo: 10.00 – 20.00
Website: GeogetownCupcake.com

 

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!