DIY: Lente Bier Cadeaubak

Cadeau’s verzinnen is niet een kwaliteit die ik echt bezit. Soms kan ik echt helemaal niks verzinnen, andere keren heb ik op eens een ingeving en ga ik creatief aan de slag. Op die manier is dit Do-It-Yourself cadeau ook ontstaan. We hadden een verjaardag van twee vrienden die wel van een biertje houden en ze houden graag samen een bier proeverij. Momenteel zijn ze helemaal in-to alle verschillende Brand biertjes, dus ik ging hier creatief-loos naar op zoek. Tot ik allerlei Lente Biertjes zag! *Pling* Daar ging het lampje aan. Een Lente Bier Cedeau Bak!

Cadeau Lente Bier

Lente Bier Cadeau

Waar je vroeger alleen speciale biertjes in de herfst had als de vele bockbiertjes, heb je tegenwoordig een ruim assortiment aan lente(bok) biertjes. Ik besloot te kopen:

 • Paas IJ – Brouwerij ‘t IJ
 • Lentebier – Jopen
 • Lentebock – Brand
 • Lentebock – Grolsch
 • Lentebock – Gulpner
 • Springtij – Texels

Lente (bock)bier

Zelf heb ik inmiddels die van Texels en Brouwerij ‘t IJ geprobeerd en het zijn lekkere frisse biertjes. Maar terug naar het cadeau :

Benodigdheden:

 • 8 tot 10 Lente (bock)biertjes *afhankelijk van de grote van je plantenbak (supermarkt)
 • Langwerpige kleurrijke plantenbak (Flying Tiger)
 • Echte of neppe Lente takken en bloemen (bloemist/xenos)
 • Kleurrijk cadeaupapier (hema)
 • Doorzichtige cadeau folie (xenos)
 • Plakband

BITK DIY Cadeau - Lente Bier Plantenbak

BITK DIY:

Stap 1: Ze de biertjes in de planten bak.

Stap 2: Knip wat brede stroken cadeaupapier af en vul de planten bak wat op zodat de biertjes niet bewegen als je de bak verplaatst.

Stap 3: Plaats de bloemen, blaadjes en takken in de bak om het cadeaupapier wat te camoufleren en de bak op te fleuren.

Stap 4: Pak de bak in met folie.

Voila een leuk lente bier cadeau bak voor een bier liefhebber.

Do It Yourself Gift - Lente Bier Bak

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!