LoveMySalad: Kikkererwten Za’tar Salade

 

Denk je aan kikkererwten dan komen vast de gerechten ‘hummus’ en ‘falafel’ bij je naar boven. Het is een peulvrucht die veel in de keuken van het midden oosten gebruikt wordt. Daarom besloot ik voor het LoveMySalad thema van de maand april ‘midden-oosten’ de kikkererwt te verwerken in een salade.

In mijn kruiden rek wist ik dat ik nog een potje za’tar had staan, een kruidenmengsel ook uit het midden-oosten. Een kruiden die veel bij vlees- en groentegerechten gebruikt wordt of olijfolie op brood. Perfect dus om te verwerken in mijn salade. Lekker veel gegrilde groentes erbij en voor de crunch: croutons van pita brood. Een heerlijke salade die je goed vult!

Klik hier voor het recept van de kikkererwten za’tar salade

DSC09549

DSC09551

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!