Kookworkshop Taste of Okura van Ciel Bleu

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man een geweldig cadeau: een kookworkshop bij sterrenrestaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam. Ciel Bleu kreeg zijn eerste Michelinster in 2005-2007  en zijn tweede ster in 2008. Het is gelegen op de 23e verdieping van Okura en heeft daarmee een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Ik kreeg dus een workshop van een sterrenrestaurant, twee Michelinsterren nog wel. Spannend, maar tegelijk onwijs leuk natuurlijk.

 

Taste of Okura

Om 18.00 werden wij in de wijnbar in de kelder ontvangen met een glaasje champagne, om de andere mede kandidaten te ontmoeten. Vervolgens werden we naar de Ciel Bleu Kookstudio geleid, waar we een inleiding van de workshop kregen en eigenlijk direct aan de slag mochten.

 

Het Menu:

Voorgerecht

Gestoomde witte asperges, Hollandaise saus,
gepocheerde kwarteleitjes,
zanddeegkoekjes van Parmezaanse kaas,
Parmaham chips

Voorgerecht - Taste of Okura

Hoofdgerecht

Dorset lamsfilet,
gebakken Dorset lamszwezerik,
aardappelmousselin,
Cavennes uiencompote,
gegrilde witte asperges,
lamsjus

foto 1 (2)

Nagerecht

Gepocheerde rabarber en aardbeien,
parfait van vanille, rabarber chip,
amandel tuille, amandelkruimel

Nagerecht - Taste of Okura

Taste of Okura Nagerecht

Met ze vijfen stonden we aan een kookeiland en moesten we het drie gangen diner voor ons vijfen bereiden. We waren er een aantal componenten als de lamsjus en de uiencompote al voorbereid.

We hadden een leuke groep, kregen tijdens het koken tips en drankjes werden bij geschonken. Voordat elke gang werd op gemaakt, kregen we te zien hoe ze het bord zouden op maken in het Ciel Bleu restaurant. Vervolgens kregen we zelf de vrije hand.

foto 3 (3)

Taste of Okura workshop

Bij elke gang werd een heerlijke wijn geschonken en terwijl genoten van het heerlijks wat we zelf hadden gemaakt. Bleven de chef koks in de keuken om overal een oogje op te houden.

De workshop was ontzettend leuk om te doen. Ik weet niet of ik heel veel heb geleerd wat ik vaker zou gebruiken, maar ik vond het onwijs leuk en gezellig om te doen. Het eten maken was leuk, het opmaken was inspireren en het eten was heerlijk. Een leuke avond voor jouw en je geliefde of met een vriend of vriendin. Absolute aanrader voor iedereen die koken en eten leuk vindt en kan waarderen.

foto 2 (7)

foto 2 (4)

Voor meer informatie ga naar de website van Hotel Okura.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!