Buzz Recentie: Mag ik nog een Hapje?

SPONSORED – Als het om eten gaat, draait het momenteel bij ons vooral om de eerste hapjes van onze kleine. Ik vindt het leuk om mij helemaal hierin te verdiepen en te kijken naar hoe anderen het doen. Onwijs blij was ik daarom ook toen ik het kookboek Mag ik nog een Hapje? van Francesca van Berk (beter bekend van Francesca Kookt) opgestuurd kreeg. Een boek vol inspiratie en ervaring op het gebied van kinderen culinair opvoeden!

Toen Francesca vijf jaar geleden haar kleine foodie kreeg, besloot ze dat ze zich helemaal wou verdiepen in het culinair opvoeden van haar kleine en zichzelf. Dit bracht haar blog: Francesca Kookt tot stand en inmiddels heeft ze een heel mooi boek geschreven waarin ze haar ervaringen deelt. Al snel maakt ze duidelijk “Ik ben geen diëtist, voedings- of opvoedkundige. Wel ben ik een ervaringsdeskundige, een moeder die het allerbeste voorheeft met haar kind”. Juist die eerste woorden spreken mij aan om mij verder te verdiepen in dit boek.  Ervaringen delen dat is waar dit boek om draait.

Rev Mag ik nog een hapje Francesca Kookt

Het boek is ingedeeld van als de kleine nog in de buik zit tot ‘eten wat de pot schaft’. In het boek deelt Francesca ervaringen en recepten voor elke levensfase van jouw kleine. Van de eerste groenten en fruit hapjes, naar de baby maaltijden tot het maken van een echte lekkerbek die ontbijt, luncht, avondeten en natuurlijk af en toe een toetje.

Daarnaast bied ze nog wat praktische informatie; met tips van seizoensproducten, over het gebruik van suiker en zout en met je kleine uiteten gaan.

DSC09919-2

Het boek is op een leuke manier samengesteld, wat het inspirerend maakt. Er wordt niet gezegd hoe het moet maar hoe het kan. Als nieuwe ouders is dat heel fijn en ook leuk om te lezen.

Natuurlijk moesten we ook wel even een recept uit het boek uitproberen. Sinds onze kleine foodlover nog maar 6,5 maand is, besloot ik de gedroogde appelringen te maken. Francesca geeft in het boek aan dat deze eigenlijk voor 7+ maanden  geschikt zijn, maar sinds wij al enige tijd aan het experimenteren met eten zijn dacht ik dat het wel kon. Het is een onwijs makkelijk recept voor een gezonde snack voor jouw baby. Ik heb wel de helft met kaneel en de andere helft zonder iets gemaakt, omdat ik eerst wou zien hoe hij de normale vond.

De eerste appel ring pakte hij vol enthousiasme en leek de smaak ook wel lekker te vinden, wel wat raar dat het zo afbrak en wat moet je er dan mee. Misschien toch iets te vroeg, want hij snapte het niet en was er al snel klaar mee. Maar we proberen het morgen gewoon weer.

Gedroogde Appelringen uit Mag ik nog een hapje Rev

DSC09910-2

Ik ben in ieder geval fan van deze appel snack en het boek van Francesca. Een absolute aanrader voor leuke inspiratie, adviezen (zonder vingertje) en leuke recepten.

Het recept van Francesca voor deze gedroogde appel ringen staat vandaag ook op Buzz in the Kitchen.

Titel: Mag ik nog een Hapje?
Auteur: Francesca van Berk
Uitgever: Lev.
Verkoopinfo: €19,99 bij bol.com of de lokale boekhandel.

*Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!