Royal Afternoon Tea in het Amstel Hotel

Het Amstel Hotel is, naar mijn mening, een van de mooiste gebouwen in Amsterdam. Een statig gebouw, gelegen aan de Amstel met de klassieke look van de hotels van vroeger. Er hangt een klasse en decadentie omheen, misschien ook wel iets elitaire. Buiten wordt je verwelkomd door een man in pak met hoge hoed, bij de ingang wordt de draaideur al gedraaid en verwelkomt een jonge man in de lobby je. Chique, Decadentie, Status en de slaapplek voor veel internationale celebrities die in Amsterdam verblijven. Daar wil je toch eens binnen zijn geweest (althans dat heb ik). Om die reden besloten mijn vriendin Rosina en ik ons zelf eens te verwennen met een decadente High Tea in het Amstel Hotel.

 

DSC00040

Hotspot

Het Amstel Hotel is natuurlijk een prachtige en passende locatie voor een Engelse High Tea. De high tea, of Royal Afternoon Tea zoals hij bij het Amstel Hotel heet, vindt plaats in de Amstel Lounge gelegen aan de kant van de Amstel. Een prachtige ruimte om ringt door glas. Is het echter mooi weer, vraag dan of het mogelijk is om buiten te zitten! Aan gekomen bij het Amstel Hotel wordt u gevraagd te wachten in de bar of in de lobby. Al bij binnenkomst is duidelijk dat het hotel zo mooi (als niet mooier), van de binnenkant is al de buitenkant. Er speelde een man op de piano, prachtig klassiek ‘op de Amsterdamse grachten’ om helemaal gepast in de stemming te komen. Klokslag 12.30 werden wij geleid naar de Amstel Lounge, met een tafel aan het raam om te beginnen aan onze Royal Afternoon Tea.

DSC00022-1

DSC00026-1

Royal Afternoon Tea

Dagelijks kun je (indien gereserveerd) Afternoon Tea hebben van 12.30 tot 14.30 en van 16.00 tot 18.00 Hierbij kun je, je thee uitbreiden door te beginnen met een glas Prosecco of Champagne. De High Tea bestaat uit vier gangen die samen met verschillende theesoorten worden bedient.

Het Menu 

Entree

Gazpacho met avocado
Bietensalade met vlierbloesemgelei en een krokante biet.

DSC00023

Pain Suprise

Sandwiches met:
Gerookte zalm met citroenmayonaise
Tandoori kip en ananas chutney
Gerookte lam met vijgen en komijn
Komkommer tzatziki met dille

DSC00025

Warme Gang

Groentensamosa
Kip Kerrie spies met mango chutney

DSC00028

Étagère

Citroen scones en vanille scones met Sinaasappelcurd & Jam.
Cremeux van groene thee & citroen
Miserable framboos
Taartje van ananas & kokos
Taartje van appel, kwart & vanille crumble
Cremeux abrikoos & praline
Chocolade cupcake met munt

DSC00031

 

De eerste drie gangen waren kleine porties maar heerlijk van smaak. Alleen de ‘Pain Suprise’ waren wij niet zo weg van, al was de komkommer tzatzki wel heel lekker fris. Toen kwam de gran finale met de étagère vol met overheerlijke hapjes.

Wij kregen uiteindelijk niet alles op, maar gelukkig bieden ze aan om de left-overs in te pakken zodat je deze mee naar huis kunt nemen.

 

De Royal Afternoon Tea in het Amstel Hotel, was iets wat wij ooit in ons leven gedaan moesten hebben. De allure van het hotel en de prachtige locatie waar de high tea plaats vindt zijn op zich al de moeite waard om dit een keer te doen.

DSC00029

High Tea, Amstel Hotel

Locatie: Professor Tulpplein 1, Amsterdam
Openingstijden: dagelijks
12.30 – 14.30
16.00 – 18.00
E-mail: restaurant.reservations@ihg.com
Tel: 020 520 34 96
Website: Amsterdam.intercontinental.com

 

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!