• Home
  • Recensie
  • Buzz Recensie: Denise’s Delicious Gluten Free Bakery

Buzz Recensie: Denise’s Delicious Gluten Free Bakery

Een tijdje geleden was ik naar de European Food Blogger Convention 2016, een leuke en inspirerende conferentie wat gekoppeld was aan de Free Form Food Expo. Bij de Expo stonden tal van Europese stands op het gebied van gluten en lactose vrije producten.  Tussen de speakers door, liep ik rond op de Expo en sprak één stand mij onwijs aan vanwege de verpakking van hun producten: Denise’s Delicious Gluten Free Bakery.

Ik ben helemaal weg van mooie verpakkingen en etiketten en moest daarom Denise die zelf aanwezig was een wel verdiend compliment geven voor de keuze van de verpakking. Ik raakte met Denise en haar man Derek aan de praat en zij vroegen of ik voor Buzz in the Kitchen hun producten wou proberen en een blog-review wou schrijven. Natuurlijk!

DSC00019-1

DSC00053

Denise’s Delicious Gluten-Free Bakery

De naam zegt het al gluten-vrij. Alle cakes van Denise zijn gluten-vrij. Ze begon haar bakkerij in 2008, nadat haar vader een gluten allergie bleek te hebben. Met de bakingskills van haar moeder probeerde ze wat recepten uit en begon haar eigen bedrijf en tevens de eerste gluten vrije bakkerij in Ierland. In 2008 was de markt niet zo groot, maar door de steeds grote bewustwording en publiciteit rond gluten is markt groeiende.

Naast dat ze nog altijd een bakkerij hebben in Little Island, Ierland. Verzenden ze inmiddels hun uitgebreide assortiment ook naar het buitenland.

DSC00070

Proberen maar…

Ik kreeg mee: Classic Gateau (taartje met frosting en jam laag in het midden), Cranberry & Orange Cake en een Oxford Lunch Cake

De cake’s zelf was vanwege het gluten, graten en zuivel vrije aspect iets kruimelig. Bij de Classic Gateau viel dit het minste op, omdat hier een heerlijke laag botercrème op zat en een jam laag in het midden. Deze vond ik dan ook het lekkerste en tevens het mooiste eruit zien.

De twee cakes, waren naar mijn mening wel iets droog maar vol met smaak. Eet je ze met een beetje jam, lemon curd of een goede roomboter dan merk je niets van het droge. De Cranberry & Orange Cake had een goed sinasappel smaak, die ook nog even in je mond bleef. De Oxford Lunch Cake is een Fruit Cake. Iets waar ik zelf niet zo dol op ben, dus deze vond ik het minste van de drie.

DSC00054

Buzz…

Vindt ik dat deze cakes op de markt moeten komen in Nederland? Absoluut. Zelf heb ik geen intolerantie en vindt het tevens heerlijk om zelf te bakken. Echter vindt ik dit een smaakvolle en goede optie voor mensen die wel een gluten intolerantie hebben.  Plus de Gateaux zien er onwijs mooi en leuk uit.

Op mijn werk heb ik de cakes ook laten proeven en kreeg het gemengde recensies. De ene hield wel van de sinaasappelsmaak de ander niet, de ene vond het iets droog, de ander had dat niet.

 

Meer informatie over Denise’s Delicious Gluten Free Cakes of om de cakes te bestellen klik hier.

DSC00074

DSC00077

*De producten uit dit artikel heb ik gekregen om te testen.

Donderdag:  Vanille & Chocolade!
Wat zal ik daar eens mee maken?

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!