Heel Groep 6 Bakt

 

Vorige week werd ik door mijn vriendin Rosina uitgenodig om haar klas (groep 6 van De Zuiderzee Amsterdam op IJburg) te helpen bij hun project ‘Heel Groep6 Bakt’. De klas gaat een patisserie beginnen waar zij allerlei lekkers verkopen voor het goede doel ‘de voedselbank’. Onwijs leuk en daarbij wou ik natuurlijk wat graag helpen!

Vooraf had de klas van Juf Rosina vijf recepten uitgekozen die zij in hun patisserie willen gaan verkopen. Daarnaast hadden zij mijn website Buzz in the Kitchen uitgebreid bekeken om wat interview vragen te bedenken voor mij.

 

DSC02158

DSC02154

De klas was op gedeeld in vijf groepjes van 4 kinderen en met een ouder ging we elke keer met één groep aan de slag. Ik hielp in totaal 3 groepen waar we heerlijke brownie koekjes maakten, chocolade cupcakes en mijn favoriet chocolate chip cookies. De andere twee groepjes hadden ook nog rolo cupcakes en chocolade soeskoekjes gemaakt. Klinkt dat niet als een bakfeest

Met een groep van drie meiden ging ik aan de slag met de aankleding. Met mooie servetten maakten het al dat heerlijks natuurlijk nog veel feestelijker en na de lunch moest er natuurlijk geproefd worden. Juf Rosina zorgden voor de thee, de kids hadden natuurlijk al het lekkers gebakken en zo hadden we een Heel Groep6 Bakt High-Tea!

 

DSC02145

DSC02146

DSC02147

Voor tijdens de High-Tea hadden de jonge bakkers ook nog wat vragen voor mij bedacht over bakken en bloggen zoals:

“Waarom ben ik begonnen met bloggen?”

“Wat is het lekkerste dat ik ooit met chocolade heb gegeten?”

“Waarom blijf ik nieuwe recepten proberen?”

Hele goede en ook moeilijke vragen!

DSC02152

 

Dankjewel groep 6 van juf Rosina. Ik vond het heel erg leuk om met jullie te mogen bakken, recepten ons eigen te maken (bijvoorbeeld de brownies  waarvan wij browniekoekjes maakten!) en jullie vragen te beantwoorden. Wat een leuke dag was het. Ik wens jullie heel veel succes met jullie winkel. Ik hoop dat jullie veel geld verdienen en wie weet tot de volgende keer! 

 

Ook de recepten maken van Heel Groep6 Bakt? Hier onder wat soort gelijke recepten die je vindt op Buzz in the Kitchen:

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!