Hotspot: Boqueteria

Boqueteria

Als het gaat om avondeten in New York is de keuze gigantisch. Echter als toerist kan je soms overdonderd worden door de vele chain restaurants en tourist-traps. Zoals in elk land is de beste keuze: Go where the Locals go. Vraag dus om tips op locatie aan de locals. Voor onze trip naar New York kwam ik de tip voor Boqueteria tegen. Een tapas restaurant in de buurt van de Flat Iron Building.

hotspot boqueria | Buzz in the Kitchen

Hotspot

Boqueria is een Spaanse tapas bar en restaurant, zoals je deze ook in Barcelona kunt vinden. In New York (maar ook Washington DC) is het restaurant op meerdere locaties te vinden. Wij zelf gingen naar het restaurant bij de Flat Iron Building in de buurt.

Boqueria Flat Iron is niet gelegen aan een drukke straat, maar een zijstraatje waar mensen toevallig langs lopen. Je zou denken dat het hierdoor rustig is, maar niets is minder waar. Het restaurant is niet heel groot, dus een reservering of rond 18.00 komen is je beste optie. Wij waren er rond half 7 en hadden het laatste plekje aan de bar. Normaal ben ik niet zo van aan de bar zitten, maar met het ‘open keuken’ concept van Boqueria konden we lekker mee genieten met wat de chefs klaar maakten.

Vanwege de ligging van Boqueria Flat Iron, zul je er maar weinig toeristen treffen. Iets wat ik altijd wel fijn vind. Een fijn restaurant dus om een gezellige avond met vrienden of een romantische date avond.

hotspot boqueria | Buzz in the Kitchen New York

Menu

Bij Boqueria kun je terecht voor brunch, lunch, happy hour en diner. Het is een tapas bar/restaurant en het concept is daarom kleine porties die gedeeld worden. Op het menu vind je tal van tapas (vegetarisch, vis, vlees, kaas), paella en vlees en kaas plankjes.

Met een jetlag en zwanger (en misselijk) besloten we in totaal vier tapas te bestellen. Aan te raden is om per persoon ongeveer 3 à 4 gerechten te bestellen of een vlees of kaas plakje. Wij gingen voor de twee soorten croquetas, escalivada (gerootsterde aubergine met pita), gekruide bloemkool en spruitjes. Vooral de excalivada met het pita brood vond ik erg lekker.

Bij een volgen bezoek aan NYC ga ik zeker terug naar Boqueria want ook de desserts en planken met vleeswaren zagen er heerlijk uit!

Ga er dus vooral heel met veel honger!

Qua prijs ben je pak weg 30 à 40 dollar per persoon kwijt. Afhankelijk van wat je besteld uiteraard.

hotspot boqueria | Buzz in the Kitchen Gerecht

Tips

  • Om zeker te zijn van een tafel kun je het beste reserveren. Dit kan via de website
  • Geen reservering? Maak gebruik van de google maps future waar je kunt zien hoe druk het op welk tijd stip is en hoe lang je eventueel moet wachten. Beste optie is rond 18.00
  • Happy Hour ma-vr 3 pm – 630 pm
  • Bestel zeker een gerecht met Iberico Ham deze wordt vers afgesneden en ziet er waanzinnig uit.

hotspot boqueria NYC | Buzz in the Kitchen gerecht

Boqueria

Locatie:
3 West 19th Street, NYC 10011
Bekijk ook de andere locaties in New York 

Openingstijden
ma tm do 11 am – 1030 pm
vr- za 11 am – 1130 pm
zo 11 am – 1030 pm

Website: boqueriarestaurant.com

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!