Hotspot: The Burger Joint

The Burger Joint

Tijdens mijn laatste bezoekje aan New York was een van de tofste hotspots waar we gegeten hebben The Burger Joint. Ja hoor, je gaat naar Amerika/New York en je gaat burgers eten. Inderdaad! Het klinkt heel typisch, maar de burgers bij de burger joint zijn niet alleen super lekker. Het draait vooral om de locatie wat deze hotspot een must go to maakt in New York. Want eerst moet je het nog eens zien te vinden!

Hotspot The Burger Joint NYC | Buzz in the Kitchen

Hotspot

De Burger Joint kun je absoluut een hotspot noemen! Het zit zo goed verstopt en wel in het chique Park New York Hotel*. Het was voor ons dan ook even zoeken om het restaurant (of burger tent) te vinden. De joint is gelegen in de lobby van het hotel, maar zelfs dan moet je zoeken. Het ligt namelijk achter een gigantisch gordijn. Een maal gevonden bevind je, je in een totaal andere wereld dan een chique hotel. Wat de magie is van dit burger restaurant. Het past namelijk totaal niet bij de locatie en ben je eenmaal binnen vergeet je totaal waar je eigenlijk bent. De Burger Joint is een kleine, viezige (op een schone manier) en rumoerige tent wat bekend staat om zijn te gekke burgers.

Zelfs Food Traveler Antony Bourdain is er met zijn programma The Layover geweest. Met zijn stamp of approval moet het wel goed zijn!

NYC Hotspot The Burger Joint | Buzz in the Kitchen

The Burger Joint | Buzz in the Kitchen

Menu

Er bestaat geen simpeler menu dan die van de Burger Joint. Er zijn vier stappen:
1. Hamburger of Cheeseburger
2. Hoe wil je het gebakken
3. Alles er op en er aan of sla, augurk en ketchup
4. Met of zonder bacon

Daarnaast kun je ook kiezen voor een menu:
1. Bacon Cheeseburger met patat en bier
2. Cheeseburger (met alles), patat en frisdrank

Ingewikkeld is het niet en dat past ook meteen helemaal bij de look van het restaurant. Wij gingen voor beide menu’s, waarbij ik een doorbakken hamburger had. Maar zelfs doorbakken was hij heerlijk! Alles wat je van een goede hamburger verwacht en ook de frietjes waren te lekker! Ik snap wel waarom ze in de rij staan.

TIP Wees voorbereid want als je eenmaal aan de beurt bent, moet je meteen bestellen. Weet je het dan nog niet, mag je weer achter aan de rij sluiten. It’s a tough live!

Hotspot The Burger Joint Menu | Buzz in the Kitchen

Hotspot The Burger Joint Burger | Buzz in the Kitchen

Hotspot The Burger Joint Bier | Buzz in the Kitchen

Burger Joint

Adres:
119 West 56th street, new york, ny 10019
(in Parker New York Hotel)

Bekijk ook de andere locaties 

Openingstijden:
zondag tm donderdag : 11.00 – 11.30
vrijdag – zaterdag: 11.00 – 12.00
Het is altijd druk, wij waren er rond 17.30 en toen was het wel te doen.

Website: burgerjointny.com

*Er zijn inmiddels meerdere locaties maar voor de echte Burger Jointexperiance is er maar een plek om heen te gaan!

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!