Hotspot: Ivan Ramen

Ivan Ramen

Een westerse man die een ramen restaurant begint in Tokyo Japan, dat kan toch niet? Dat is precies wat Ivan Orkin deed en werd juist hier wereld beroemd door. Want hij kon het: goede ramen maken, waar de Japanners ook van smulde. Het leverde hem zelfs een aflevering in het derde seizoen van de NETFLIX series Chef’s Table. Inmiddels heeft Ivan zijn ramen tent verplaatst naar New York City en is ook Ivan Ramen daar een ware hotspot waar mensen voor in de rij staan!

ivan ramen logo

Hotspot

Verschijn je in het culinaire NETFLIX programma Chef’s Table dan kun je wel zeggen dat jouw restaurant een hotspot is. Ivan Ramen ligt in East Village niet een locatie waar je als toerist vanzelf sprekend komt. Zelfs het restaurant kan je zo langs lopen, als je er niet naar op zoek bent. Dat gezegd: kom je na 18.30 staat er zeker een rij! Ivan Ramen is een klein restaurant waar het allemaal draait om de ramen. Het restaurant ziet er hip en strak uit met niet heel veel tafeltjes en heb je geluk dan tref je er misschien Ivan zelf aan.

hotspot ivan ramen nyc | Buzz in the Kitchen

Menu

Ga je naar Ivan Ramen dan moet je wel een kom ramen bestellen! Er zijn verschillende varianten te bestellen: classics en Ivan Specials. Kan je echt geen keuze maken, vraag dan gewoon aan de bediening voor advies. Naast de ramen kun je ook wat voor gerechten en/of bijgerechten bestellen zoals pork buns, gefrituurde kip of zuur.

Ik ging voor de Tokyo Shoyu Ramen waarbij ik het zachtgekookte ei apart kreeg ivm met mijn zwangerschap. Mijn vriendin ging voor de Chicken Paitain. Het was een heerlijk vullende ramen. Is het de beste ramen die ik ooit heb gehad? Nee (geef mij maar Bone Daddies in Londen). Maar het is wel heel lekker en ben je een chefs tabel fan dan mag het niet ontbreken op je New York Foodie list!

hotspot ivan ramen new york | Buzz in the Kitchen

Ivan Ramen

Adres: 25 Clinton Street,
New York, NY 10002

Openingstijden:
Sunday – Thursday : 12:30 – 22:00
Friday-Saturday : 12:30 – 23:00

Website: https://www.ivanramen.com/

 

Ivan Orkin heeft ook zijn eigen ramen kookboek o.a. te bestellen via Bol.com

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!