Hotspot: Dominique Ansel Bakery NYC

Dominique Ansel NYC

Zeg je New York een food hotspots dan is de afgelopen jaren maar een naam die niet mag ontbreken: Dominique Ansel. De bedenker van de Cronut! Heel New York en foodie land was in rep en roer en maanden lang stonden mensen uur voor de bakkerij open was al in de rij. Ga je naar New York, hou je van eten dan mag een bezoek aan Dominique Ansel Bakery dus absoluut niet ontbreken.

Dominique Ansel NYC store | Buzz in the Kitchen

Hotspot

10 mei 2013 werd de cronut bij Dominique Ansel Bakery geïntroduceerd. De vorm van een donut, gefrituurd zoals een donut, maar gemaakt met croissant deeg en gevuld met een lekkere romige vulling die elke maand anders is. De Cronut was een instant succes en zorgde voor een wereldwijde bekendheid door de belachelijke rijen die dagelijks stonden om één van de 100 cronuts te bemachtigen.

Ik bezocht de bakkerij 5 jaar later, maar ook ik moest in de rij staan en er was nog altijd een strenge maximaal 2 cronuts per persoon limiet. Is het, het wachten waard? Absoluut! De bakkerij zelf is niet heel groot en de rij die er voor de bestellingen staat maakt het ook niet een ideale plek om rustig te zitten. Wel is er achterin een kleine binnenplaats waar je plaats kunt nemen.

Dominique Ansel NYC hotspot | Buzz in the Kitchen

Menu

Uiteraard moet je een cronut bestellen als je naar Dominique Ansel Bakery gaat. Maar er zijn nog meer must-try gerechten zoals:

  • DKA: “Dominique’s Kouign Amann”
  • Frozen Smore: Vanille ijs met chocolade wafel en geroosterde marshmallow eromheen
  • Chocolate Chip Cookie Shot: Melk geserveerd in een shot glas gemaakt van chocolate chip cookies. Alleen te bestellen vanaf 3 uur ‘s middags.

Maar ook de vele taartjes in de vitrine zien er verrukkelijk en prachtig uit.

Dominique Ansel NYC cronut | Buzz in the Kitchen

Dominique Ansel NYC cakes | Buzz in the Kitchen

Ik ben in mijn eentje naar de bakkerij gegaan en bestelde daarom alleen een cronut, wat absoluut het wachten waard was. Ik wil zeker nog eens terug om een van de bovenstaande lekkernijen te proberen.

Dominique Ansel NYC line | Buzz in the Kitchen

Dominique Ansel Bakery

Adres: 189 Spring St, New York,
NY 10012, Verenigde Staten

Openingstijden:
maandag – donderdag: 8:00 – 19:00
vrijdag – zaterdag: 8:00 – 20:00
zondag: 9:00 – 19:00

Website:  DominiqueAnselNY.com

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!