Hotspot: Vanessa’s Dumplings House NYC

Vanessa’s Dumplings House

New York heeft een van de meest authentieke Chinatowns van de wereld. Ik bedoel natuurlijk buiten China. Treed je Chinatown New York binnen, dan waar je je in Azië. Alles is vooral in het Chinees en in kleine lettertjes in het Engels. Je stapt als het waren en compleet andere wereld in. Waar in Amsterdam Chinatown uit een paar straten bestaat, is het in New York een grote wijk. Waar ook genoeg te eten valt te vinden. Zelf heb ik in China gestudeerd voor 1,5 maand en daar de echte Chinese smaken geproefd. Tijdens mijn trip wou ik dit maal daarom niet een bezoek aan Chinatown aan mij voorbij laten gaan. Hoop op mijn foodie lijst stond Vanessa’s Dumpling House en geloof mij dat moet ook op jouw lijst komen te staan!

Vanessa's Dumpling House NYC | Buzz in the Kitchen hotspot

Hotspot

Vanessa’s Dumpling House heeft meerdere locaties, maar ik raad voor de complete experience de Chinatown locatie aan. Vanessa’s is een lunchroom met een paar tafeltjes. Je kunt je aankopen daar nuttigen of als take-out meenemen. Het ziet er niet heel charmant uit, maar gewoon functioneel. Een keuken, bestel en afhaal balie en wat tafels. Niet meer, niet minder. Niet heel gezellig dus, maar daar gaat het niet om. Het gaat om het eten!

Vanessa's Dumpling House | Buzz in the Kitchen

Menu

Wat staat er op het menu? Uiteraard dumplings! Gefrituurd en gekookt in allerlei smaken. Daarnaast is er nog veel meer lekkers om te bestellen: buns, pancake sandwiches, soep, noodles en lekkere side orders. Wat te bestellen!? Uiteraard dumplings, maar wij bestelde veel meer. We waren maar met ze tweeën maar bestelde het volgende. Fried dumplings met varkensvlees (4 stuks) en boiled dumplings met garnalen (8 stuks). Dit alleen had al meer dan genoeg geweest. De gekookte dumplings waren heerlijk sappig met de smaak van bouillon en de gefrituurde waren lekker krokant.

Maar zoals ik zei bestelde wij veel meer. Zo moest en zou ik een sesame pancake sandwich hebben met pecking duck. Iets wat ik ook in China had gegeten. Ook aan dit broodje heb je in je eentje meer dan genoeg aan. Als side bestelde ik ook nog kimchi gewoon omdat ik dit zelf zo lekker vind. Ook hier geen lullig bakje, maar een veel te groot bakje. Heel veel eten dus en dat alles voor:

Fried dumplings: $ 2,00
Boiled dumplings: $ 6,00
Sesame Pancake Sandwich: $ 4,50
Kimchi: $ 2,50

Yup $ 15 met ze tweeën voor een mega lunch en dan hadden wij nog een van de duurste boiled dumplings en sandwich! Hier kan je dus echt te recht voor een goedkope lunch of diner waarbij je vol zit en ook nog eens echt lekker heb gegeten. Mijn aanrader is vooral ook: koop wat verschillende dingen en deel deze samen. Volgende keer staat Vanessa’s Dumplings in elk geval weer op mijn foodie lijst!

Vanessa's Dumpling House - dumplings | Buzz in the Kitchen

Vanessa's Dumpling House - sesame pancake | Buzz in the Kitchen

 

Vanessa’s Dumpling House

Adres:
Locatie Chinatown:
118 Eldridge St,
New York, NY 10002

Openingstijden:
Ma – Zat:  10:30 tot 22:30
Zondag:   10:30 tot 22:00

Website: Vanessas.com

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!