0 0
5 Spice Zandkoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram bloem
200 gram boter (ongezout)
100 gram suiker
1 ei
1 tlp vanille extract
1 tlp kaneel (poeder)
1,5 tlp 5 spices kruiden
bakpapier
huishoudfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

5 Spice Zandkoekjes

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

5 Spice Zandkoekjes recept | Buzz in the Kitchen

5 Spice Zandkoekjes

Koekjes bakken een van mijn zoons favoriete bezigheden met mij. Elke keer als hij de uitsteek vormpjes weer weet te vinden vraagt hij of wij koekjes gaan bakken. In de zomer niet een ideale bezigheid. Gelukkig hebben wij in Nederland genoeg regendagen waarvoor het de perfecte activiteit is. Als we samen koekjes maken zijn dit vaak suikerkoekjes of ook wel zandkoekjes genoemd. Perfect om koekjes uit te steken en te decoreren. Gezien we heel veel deeg hadden besloot ik te experimenteren. Ik had twee ideeën in mijn hoofd: pindakaas met jam en 5 spice zandkoekjes.

Iedereen weet dat kaneel ontzettend goed werkt bij zoete gerechten. Waarom besloot ik dan 5 spice toe te voegen? I love Chinese vijf spices. Vooral als het om eend gaat, maar waarom besloot ik er mee te bakken? Geen idee. Het leek mij een goed idee. Ik kreeg een ingeving terwijl ik eigenlijk maanzaad zocht ik mijn kruidenrek. Ik probeerde het en het werkte! Probeer het zelf eens. Ik weet zeker dat je het lekker vind.

 

5 Spice Zandkoekjes | Buzz in the Kitchen recept

Steps

1
Done

In een kom maak de boter zacht en mix met de suiker tot een kruimig mengsel. | Voeg het ei en de vanille extract toe en mix het door de boter.

2
Done

In een kom meng de bloem, kaneelpoeder en 5 spice kruiden. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de boter tot je een goed gemengd deeg hebt. | Maak van het deeg een worst van ongeveer 3 cm dik. | Verpak de worst in huishoudfolie en leg in de koelkast voor minimaal 30 minuten. | Gebruik je het deeg niet dezelfde dag. Vries het deeg dan in.

3
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

4
Done

Snijd de worst in plakjes van 1,5 cm. | Leg de platjes op de bakplaat en druk eventueel iets uit. | Bak de koekjes voor 10-12 minuten. | Laat de koekjes compleet afkoelen.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Yellow Cake Cupcakes | Buzz in the Kitchen
previous
Yellow Cake Cupcakes
bbq leftover stokbrood wentelteefjes | Buzz in the Kitchen
next
Leftover stokbrood wentelteefjes
Yellow Cake Cupcakes | Buzz in the Kitchen
previous
Yellow Cake Cupcakes
bbq leftover stokbrood wentelteefjes | Buzz in the Kitchen
next
Leftover stokbrood wentelteefjes

Add Your Comment