0 0
Aardbeien Mascarpone Bruschetta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stokbrood
300 gram aardbeien
1 bakje mascarpone
balsamico
olijfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Aardbeien Mascarpone Bruschetta

Borrelhapje

  • 15
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Aardbeien Mascarpone Bruschetta

Afgelopen week heb ik al twee bruschetta recepten gedeeld: de klassieker met tomaat en een lekkere Italiaanse met Parmaham en Mozzarella. Die laatste ontstond gewoon door even in de keuken te kijken. Net als deze. Ja het is geen aardbeien seizoen, maar met de kerst zijn ze wel te koop en als ze lekker zoet zijn. Dan kun je dit heerlijke hapje maken: Aardbeien met Ricotta Bruschetta. 

Ik maakte dit al enige tijd geleden, voor mijn ‘Geen lactose en dus geen zuivel’ challenge. Inmiddels eet ik dus nog amper dingen met lactose. Ik kan er gewoon echt niet meer tegen. I HATE IT! I love my cheese. Vooral nu rond de kerstdagen wat een hel om na te denken dat je geen zuivel mag. Nee ik ga nog steeds niet alle verpakkingen langs, maar als ik het weet dan eet ik het niet. Gelukkig voor feestjes met lekkere hapjes als deze heb ik inmiddels pilletjes gevonden die iets helpen. Ik blijf een foodie en sommige dingen kan ik gewoon niet 100% opgeven.

Ook de andere twee bruschetta recepten maken? Klik hier onder

Tomaten Bruschetta
Parmaham en Mozzarella Bruschetta 

 

Wat eet jij graag op een bruschetta?

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Snij het stokbrood in stukken van een dikte van 3 cm. | Smeer een kant van de stokbrood in met olijfolie en leg op de bakplaat met olie kant naar boven. | Zet de bakplaat voor 8-10 minuten in de oven tot deze krokant is.

2
Done

Was de aardbeien, droog ze en verwijder de kroon. Snij de aardbeien in plakjes. | Smeer een laag ricotta op de stokbroden die uit de oven komen. | Leg er wat plakjes aardbei op een besprenkel met wat balsamico. | Serveer direct!

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mozzarella met Prosciutto Bruschetta | Buzz in the Kitchen
previous
Mozzarella met Prosciutto Bruschetta
Kalkoen Bouillon van leftovers | Buzz in the Kitchen
next
Kalkoen Bouillon van leftovers
Mozzarella met Prosciutto Bruschetta | Buzz in the Kitchen
previous
Mozzarella met Prosciutto Bruschetta
Kalkoen Bouillon van leftovers | Buzz in the Kitchen
next
Kalkoen Bouillon van leftovers

Add Your Comment