0 0
American-Style Bananen Pudding

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 st eierkoeken
5 banaan
225 gram extra fijne suiker
40 gram bloem
snufje zout
475 ml melk
2 tlp vanillearoma
3 ei
30 gram ongezouten boter

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

American-Style Bananen Pudding

Homemade Pudding mmm

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ik ben dol op de Amerikaanse homemade keuken. Het zijn vaak echter comfort food gerechten en dat is een keuken waar ik wel dol op ben. Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst bijvoorbeeld homemade American-style bananen pudding. Bij pudding in Nederland denken we niet zo snel aan een heerlijk, uitgebreid of chique nagerecht.

In America is een bananen pudding als deze niet zo maar een simpel snel dessert. Het is homemade pudding met verse bananen en een laagje cake.

Het moeilijkste van dit gerecht: de pudding maken en dan niet allemaal opeten voor je het in de schaal heb geschonken. Die geur van vanille is gewoon onweerstaanbaar. Mmm terwijl ik type stroomt het water al weer in mijn mond. Misschien maar weer eens voor een sunday diner met vrienden maken.

Steps

1
Done

Schil de banaan en snijd in plakjes. Snijd de eierkoeken in vieren.

2
Done

Meng 170 gram suiker, de bloem, de zout en de melk in een sauspan en warm dit op een middel-laag vuur 5 minuten tot er langzaam bubbels in komen. Haal de pan van het fornuis.

3
Done

Scheid de eieren en doe de eiwitten en eigeel in aparte kommen.

Kluts het eigeel met 3 etlp van het warme melkmengsel. Schenk het eigeel bij de rest van het melkmengsel en plaats de pan weer op het fornuis. Blijf 6-8 minuten in de pan roeren tot er een dikke pudding vormt.

4
Done

Haal de pan van het vuur en roer de vanille en boter er doorheen.

5
Done

Neem een grote diepe schaal en leg de helft van de eierkoeken in de schaal en daarop de helft van de bananen. Schenk de helft van de pudding over de bananen. Herhaal dit nog een keer. Zet de schaal in de koelkast.

6
Done

Kluts de eiwitten en de suiker stijf tot een glanzende meringue.

Verdeel de meringue over de bananen pudding. Je kunt hiervoor een spuitzak gebruiken. Rooster de meringue met een brander.

7
Done

Serveer de American-style bananen pudding direct of bewaar hem in de koelkast tot hij wordt geserveerd.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Guacamole
next
Paprinoa
previous
Guacamole
next
Paprinoa

Add Your Comment