0 0
Banaan en Kaneel Havermout

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 ml water
50 gram havermout
1/2 etlp kaneelpoeder
snufje zout
scheutje soja of amandelmelk
1 banaan
honing

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Banaan en Kaneel Havermout

Goed begin van de dag.

  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

banaan en kaneel havermout recept | Buzz in the Kitchen

Banaan en Kaneel Havermout

Vandaag een re-do recept voor banaan en kaneel havermout. Met re-do bedoel ik “Een oud recept wat ik een look-over heb gegeven en wat nieuwe foto’s heb gemaakt.” Waarom niet de foto’s alleen vervangen? Ik heb het recept wel echt een do-over gedaan, dus op nieuw posten dan maar.

Het originele recept komt uit 2013. Ik maakte het naar aanleiding van het boek ‘De Voedselzandloper’. Het was de start van havermout craze. Laat de cruesli staan en ga aan de havermout. Uiteraard werd ook mijn nieuwsgierigheid gewekt en ging ik aan de havermout. Het eerste wat ik maakten was dit havermoutrecept. Warme havermout met banaan, kaneel en honing. Inmiddels eet ik veel te weinig havermout, maar ik ben momenteel een beetje zoekende naar wat te eten voor ontbijt. Tijd dus om dit recept een do-over te geven.

banaan en kaneel havermout ontbijt | Buzz in the Kitchen

Steps

1
Done

Zet een klein pannetje met water op een laat het water koken. Zodra het water kookt, zet het vuur lager en voeg de havermout, zout en kaneel toe. Laat dit voor 5-10 minuten staan, terwijl je in de pan blijft roeren.
Gaat het mengsel koken, zet het vuur dan lager of haal de pan even van het fornuis. Zorg er voor dat de havermout niet aan gaat koeken.

2
Done

Zodra de havermout de gewenste dikte heeft schenk dan een scheutje melk erbij en roer dit door de havermout. Giet de havermout in een kom.

Snij de banaan in plakjes.

Voeg de honing en banaan toe aan de havermout.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mexicaanse Rijst met Chipolata Worstjes | Buzz in the Kitchen
previous
Mexicaanse Rijst met Chipolata Worstjes
recept Spaghetti met doperwten en bacon | Buzz in the Kitchen
next
Spaghetti met doperwten en bacon
Mexicaanse Rijst met Chipolata Worstjes | Buzz in the Kitchen
previous
Mexicaanse Rijst met Chipolata Worstjes
recept Spaghetti met doperwten en bacon | Buzz in the Kitchen
next
Spaghetti met doperwten en bacon

Add Your Comment