0 0
Basilicum Munt Pesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

50 gram basilicum (blaadjes)
50 gram munt (blaadjes)
10 gram amandelen
15 gram walnoten
10 gram pijnboompitten
100 ml olijfolie
30 gram Parmezaanse kaas
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Basilicum Munt Pesto

Een frisse pesto met munt, walnoten en amandelen.

  • 10 min
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Recipe Mint Basil Pesto

 

Ik had zin in om een  heerlijke gezonde vegetarische penne pasta te maken met heel veel mediterraanse groenten, waarbij als saus ik een basilicum munt pesto wou maken van mijn kruiden in mijn vensterbank. Mijn munt plant heb ik voor de kerst gekocht. Gewoon zo´n potje uit de supermarkt die vaak na een week al dood zijn. ‘Mijn muntplant’ kan ik met trots zeggen, leeft al sinds december 2014! Dat is mij nog nooit eerder voorgekomen, dat een gekocht kruidenplantje het zo lang vol houdt. Natuurlijk maak ik er wel volop gebruik van en dit maal voor een pesto.

Vers gemaakte pesto is zoveel lekkerder dan uit een potje en je kunt geheel zelf de smaak bepalen. Klassiek zit er basilicum, olijfolie, Parmezaan en pijnboompitten in. Ik besloot bij deze pesto ook nog eens walnoten en amandelen toe te voegen, voor een lekkere noten smaak en dus ook munt van mijn muntplantje. 

De pesto is erg lekker geworden. Het gerecht waarvoor de pesto bedoelt was, was compleet mislukt. De penne werden spaghetti die maar niet gaar leken te worden, de aubergine verbranden omdat de pan veelte heet was. Het was een complete disaster. Ja zelfs foodies als ik die graag kookt maken belachelijke beginners fouten. Gelukkig was de munt basilicum pesto lekker!

Steps

1
Done

Meng alle ingrediënten samen en blender ze tot een smeuïge pesto.

Proef of de pesto verder op smaak gebracht moet worden met olijfolie, zout of peper.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Aardperen soep
next
Sticky Honing Notenbar
previous
Aardperen soep
next
Sticky Honing Notenbar

Add Your Comment