0 0
Bietjes Ricotta Carpaccio

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Gekookte bietjes
2 etlp Granaatappel Pitten
2 etlp Ricotta
handje Blauwe Bessen

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Bietjes Ricotta Carpaccio

Liefde is niet ingewikkeld en deze salade ook niet.

  • 15 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Bieten Ricotta Carpaccio

Februari is de maand van de liefde. Vanaf 1 februari lijkt het namelijk allemaal nog maar om 1 ding te draaien: Valentijnsdag.

Valentijnsdag, een feestdag wat draait om de liefde, maar laten we eerlijk zijn bij de mannen draait het vaak meer om de stress. Zoals het volgens mij vaak gaat op het gebied van cadeau’s. Bij ons thuis doen we niet aan Valentijnsdag  heb ik geopperd. Ik krijg liever eens een bosje bloemen, cadeautje of wordt mee uit genomen op een andere dag dan 14 februari waar het meer voor mij als een soort verplichting lijkt. Daarnaast is het ook een dag die veel mensen ongelukkig laten voelen omdat ze misschien geen liefje hebben wat nogmaals even goed wordt benadrukt door de commercie.

Toch besloot ik deze salade wel aan deze liefdes feestdag te wijden (hypocriet?) Voor de site Love My Salad moest ik namelijk voor dit thema deze maand een salade maken en gek genoeg barstte ik van de ideeën. Liefde is vaak rood gekleurd en er zijn zoveel mooie groenten en fruit die deze kleur hebben. De salade die ik voor LoveMySalad maakte komt binnenkort online, maar een ander salade idee besloot ik voor Buzz in the Kitchen te bewaren. Een Carpaccio van Bietjes.

De afgelopen jaren ben ik bietjes meer gaan waarderen, de smaak en de mogelijkheden van deze groenten. Voor de liefdes maand van februari besloot ik een bietjes ricotta carpaccio te maken. Bietjes (gekookt) dun gesneden met wat ricotta, granaatappel pitjes en blauwe bessen. That’s it! Iedereen kan dit maken voor zijn geliefde. Liefde is niet ingewikkeld, dus dat hoeft deze lekkere salade ook niet te zijn!

Steps

1
Done

Snij de gekookte bietjes in dunne plakken en leg ze in een cirkel op de borden.
Verdeel hier op de ricotta, granaatappelpitten en blauwe bessen.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zoete Aardappel en Guacamole Bites
next
Simple Sandwich: Scrabledegg Ricotta Bagel
previous
Zoete Aardappel en Guacamole Bites
next
Simple Sandwich: Scrabledegg Ricotta Bagel

Add Your Comment