0 0
Cherry Cola BBQ Kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kersen Salsa
200 gram kersen
paar takjes basilicum
paar takjes munt
1 etlp honing
1/2 etlp balsamico
BBQ Cola Kip Marinade
350 gram kipfilet
100 ml cola
1 etlp olijfolie
1/2 etlp witte wijnazijn
1/2 etlp worcheshire
1 etlp shiracha
1 tlp uienpoeder
1/2 tlp komijnpoeder
1/2 tlp chilipoeder
1 1/2 tlp milde paprikapoeder
1 tlp knoflookpoeder
1 etlp bruine suiker
snufje zout

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Cherry Cola BBQ Kip

Kersen Salsa + Cola Marinade = Cherry Cola Kip!

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Kersen Salsa

  • BBQ Cola Kip Marinade

Directions

Share

bitk recept - cherry cola bbq kip

Cherry Cola BBQ Kip

We besloten kipfilet te kopen voor op de barbecue maar moesten nog een marinade maken. Ik ging voor een cola marinade. Cola? Ja inderdaad coca cola (op pepsi wat je smaak is). Ik had ook nog een hele berg kersen liggen en bedacht als ik toch met een cola marinade voor de kip bezig ben, waarom maak ik het kip gerecht dan geen cherry cola bbq kip!? Ik ben dol op cherry cola en tegenwoordig kun je de blikjes ook vinden in een aantal supermarkten. Het lekkerste vindt ik om mijn cherry cola te drinken door een twizzler rietje, maar nu dwaal ik af.

Ik bedacht met de kersen een simpele kersen salsa voorbij de gemarineerde cola kip te maken. Wat verse kruiden door de salsa voor extra frisheid en voilà een lekkere salsa en een zeer lekkere combo met de bbq cola kip. Het ziet er ook nog eens mooi uit op het bord. Genieten maar!

Steps

1
Done

BBQ Cola Kip Marinade:

Meg alle ingrediënten voor de bbq cola kip marinade van de kip samen in een kom of een grote ziplock zak en voeg de kipfilet toe. Laat dit minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

2
Done

Kersen Salsa:

Ontpit en halveer de kersen.
Meng in een kom de kersen samen met de munt, basilicum, honing en balsamico. Zet de kerse salsa in de koelkast voor later gebruik.

3
Done

BBQ Cola Kip met Kersen Salsa:

Zet de barbecue aan en zorg dat deze goed warm is. Grill de gemarineerde kipfilets op de barbecue tot deze goudbruin en gaar zijn.

Serveer de kipfilet met de kersen salsa erop.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Citroen Dille Panko Panga
next
Homemade Gnocchi
previous
Citroen Dille Panko Panga
next
Homemade Gnocchi

Add Your Comment