0 0
Citroen Dille Panko Panga

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 filets pangafilet
150 gram panko broodkruimels
paar takjes dille
1 citroen
4 etlp bloem
1 ei
In Huis
2 etlp olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Citroen Dille Panko Panga

Panko is een Japanse broodkruimel!

  • 15
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • In Huis

Directions

Share

Citroen Dille Panko Vis - BITK

 

De Albert Heijn moestuin kruiden doen het bij ons heel erg goed en dat terwijl ik echt niet iemand ben met groene vingers. Zolang het alleen water nodig heeft kan ik het wel in leven houden. Toen de moestuin actie van de AH was had ik alle moestuintjes. Inmiddels hebben er maar acht het overleefd. Het zijn vooral de kruiden die het onwijs goed doen: basilicum, bieslook, tijm, krulpeterselie en dille.

Na mijn vakantie was het eerste wat ik bij aankomst thuis zag dat mijn dille gigantisch lang was geworden. Ik had een stengel die wel bijna een meter lang was, met aan het einde een prachtige gele bloem (nooit geweten dat dille zulke bloemen kregen). Tijd dus om eens wat te gaan doen met mijn verse dille.

Als ik aan dille denk, denk ik aan vis en dan voornamelijk zalm, gravad lax! Helaas eten wij dit nooit, omdat Marcel het gewoon niet lekker vindt. De enige vis die hij wel lust is wit vis en daarom besloot ik aan de slag te gaan met de dille en pangafilet.

Ik dacht ik kan gaan voor een citroen dille botersausje (maar dat klonk me op dat moment als teveel werk) of een lekker krokant laagje met panko! Panko is een Japanse broodkruimel en erg lekker om heerlijke krokante laagjes om bijvoorbeeld kip of vis te maken. Het werd een Citroen Dille Panko Pangafilet. Fris van de dille en citroen, krokant van de panko en net niet te vissig voor Marcel. Makkelijk en snel om te maken en een visje op zijn tijd is erg goed tijdens de zwangerschap.

Serveer de pangafilet met aardappels en groenten en wat partjes citroen.

*recept is voor 2 personen! 

Steps

1
Done

Neem drie diepe borden:
- Doe het bloem in bord nummer 1.
- Kluts het ei los in bord nummer 2.
- Voeg de panko, rasp van de citroen, blaadjes van de dille en wat zout en peper in het laatste bord.

2
Done

Verwarm de olie in een koekenpan.

Dip de vis eerst in de bloem, dan in het ei en bedek het vervolgens helemaal met het panko mengsel. Leg dan de vis in de hete pan. Doe dit met beide filets.

Bak de vis aan beide kanten zo'n 4 minuten. Let op dat de panko niet te veel aanbrand, anders moet je het vuur iets lager zetten. De vis is klaar als deze gaar is en een krokant goudbruine buitenlaag heeft.

Serveer met aardappels en groenten en nog een halve citroen voor de frisheid.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sweet Ananas BBQ Spies
Cherry Cola BBQ Kip | Buzz in the Kitchen
next
Cherry Cola BBQ Kip
previous
Sweet Ananas BBQ Spies
Cherry Cola BBQ Kip | Buzz in the Kitchen
next
Cherry Cola BBQ Kip

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment