0 0
Courgette Pesto Pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

100 gram per persoon tagliatelle
1 courgette
50 ml kookroom
bosje basilicum
8 takjes munt
2 tenen knoflook
4 etlp pijnboompitten
2 etlp parmezaanse kaas
In Huis
olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Courgette Pesto Pasta

Groen, Groener, Groenst!

  • Medium

Ingredients

  • In Huis

Directions

Share

Courgette Pesto Pasta - 01

Pasta Pesto ik ben er dol op, romig en vol met smaak. Soms maak ik zelf pesto, maar andere keren vind ik het net zo makkelijk om kant-en-klaar te halen. Van origine hoort Pasta Pesto natuurlijk zonder groenten, maar courgette is groen dus niemand die het ziet? Ik maak namelijk graag wat pasta met groenten. Op die manier kan ik het beter aan mijzelf verantwoorden of zo, even wat extra groenten. Het werd courgette pesto pasta, waarvoor ik een frisse pesto maakten. Niet alleen basilicum maar ook munt voegde ik toe aan deze romige pesto en daarbij maakten ik tagliatelle. Dat is toch wel mijn go-to pasta als ik pesto eet!

Courgette Pesto Pasta

Steps

1
Done

Bereid de tagliatelle volgens de verpakking.
Als de pasta klaar is, giet deze af en bewaar een kopje kookvocht. *Spoel de pasta niet af met water.

2
Done

Pesto:

Doe de helft van de basilicum, de munt, knoflook, 2 etlp pijnboompitten, 1 1/2 etlp Parmezaanse kaas, 2 etlp olijfolie en een snufje zout en peper in een blender en meng het tot een pesto saus.

Proef of de pesto nog wat smaakmakers nodig hebben (basilicum, munt, olijfolie, zout).

3
Done

Snij de courgette in blokjes en bak ze in 1 etlp olijfolie in een koekenpan. Ongeveer 4-5 minuten.

Voeg de pesto toe aan de courgette en schenk de kookroom beetje bij beetje erbij. Zo bepaal jezelf hoe dik je de saus wil. Meng het goed door elkaar en laat het 3 minuten staan. *Is de saus te dik doe er dan wat kookvocht nog bij.

4
Done

Verdeel de pasta over de borden en doe hier een schep courgette pesto op.

Serveer met wat extra parmezaan en basilicum.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cheesy Tomaten Tortellini Soep
Vietnamese Pho met Beef
next
Vietnamese Beef Pho
previous
Cheesy Tomaten Tortellini Soep
Vietnamese Pho met Beef
next
Vietnamese Beef Pho

Add Your Comment