0 0
Ei Sandwich met Spinazie en Brie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
40 gram bladspinazie
2 eieren
40-50 gram brie
4 sneetjes brood (spelt)
scheutje melk
boter
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Ei Sandwich met Spinazie en Brie

Een sandwich die zowel voor ontbijt als lunch lekker is.

  • 10-15 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Spinazie Brie Ei Sandwich

Vrijdagmiddag ben ik altijd vrij en laatste keer regende het zo hard dat ik als een verzopen katje thuis kwam. Geen zin om onderweg wat lunch te halen en geen zin om nog de deur uit te gaan. Ik moest dus werken met wat we in huis hadden. Ik wist dat we wel nog brood hadden en mogelijk nog wat eieren, toch ging ik even neuzen of ik wat spannender kon maken dan een broodje ei. In mijn koelkast vond ik nog wat spinazie (overgebleven van de pasta) en  brie. Spinazie, Brie en Ei dat lijkt me een perfecte combinatie voor een goede warme sandwich na een regenbui!

Het is natuurlijk ook een lekker lux ontbijt of bruch gerecht als je eens wat extra’s voor jezelf wilt doen.

Steps

1
Done

Spinazie..

Zet een kleine koekenpan op het fornuis en laat hierin de spinazie slinken.

Haal de spinazie uit de pan in een bakje en kruid met wat zout en peper.

2
Done

Scrambled Eggs..

In een kom kluts de eieren los samen met een scheutje melk en zout en peper.

Warm 1 etlp boter in een kleine koekenpan. Doe de eieren in de koekenpan, blijf vervolgens van de buitenkant het ei naar binnen duwen, zodat er soort lagen ontstaan terwijl het ei begint te bakken. Doe dit tot het ei is gestold.
Je wilt geen rauw ei hebben, maar het mengsel moet een beetje luchtig zijn.

Haal de pan van het fornuis.

3
Done

Sandwich...

Rooster ondertussen je brood.

Snij de brie in plakjes 4-6 per sandwich.

Leg een snee brood op een bord met 2-3 plakjes brief.
Schep daarop de scrambled eggs op de brie en breng op smaak met zout en peper.

Leg de spinazie op de eieren en daarboven nog een laag brie met daar het tweede snee brood.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Mango Bitterkoekjes Trifle
next
Pecannoten Pancakes
previous
Mango Bitterkoekjes Trifle
next
Pecannoten Pancakes

Add Your Comment