0 0
Frambozen Cannoli Pancakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
110 gram bloem
2 tlp bakpoeder
snufje zout
1 ei
250 ml melk
1 etlp zonnebloemolie
50 gram frambozen
1/2 tlp vanille extract
1 etlp boter
Cannoli
2 etlp pure chocolade chips
3 etlp ricotta
1 1/2 etlp poedersuiker

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Frambozen Cannoli Pancakes

Van ricotta maak je canolli!

  • 20 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Cannoli

Directions

Share

Frambozen Canolli Pancakes

Met onze little food lover in huis, komt het nog wel eens voor dat ik compleet vergeet te ontbijten en dan besef ik dan als het 12.00 uur is. Als hij dan even ligt te slapen pak ik mijn kans om snel wat te eten te maken. Als dan blijkt dan in overmaat van ramp we geen brood of dergelijke in huis hebben, besluit ik (in de hoop dat het slaapje langer is dan 15 minuten) Frambozen Cannoli Pancakes te maken.

Okay het ging anders ik bedacht me pancakes te maken en wist dat ik nog wat fruit had liggen (blauwe bessen, aardbeien en frambozen allemaal geschikt om in het beslag te verwerken) en ricotta. Toen bedacht ik me dat het room van een cannoli (Italiaans gebakje) van ricotta gemaakt wordt. Ik ging voor de frambozen in de pancakes en van de ricotta maakte ik cannoli room.  Match made in heaven. Heftig pannenkoek ontbijtje, maar sinds het 12.00 was en ik nog niks had gegeten ging het zo naar binnen.

Frambozen Canolli Pancakes - BITK Recept

Steps

1
Done

In een kom meng de bloem, bakpoeder en zout.
Voeg de melk, vanille extract, olie en ei toe en roer dit er goed doorheen. Probeer alle klonten eruit te halen.

Snij de frambozen klein en roer ze door het beslag.

2
Done

Verwarm een grote koekenpan met een klontje boter erin.

Doe een beetje van het beslag in de koekenpan.
"Denk er aan dat je geen Hollandse pannenkoek maakt dus minder beslag nodig hebt. Het moeten kleine dikke pannenkoek zijn, dus niet het beslag over de hele pan heen gieten."

Als er bubbels op de pannenkoek verschijnen en de pannenkoek in de pan los is te bewegen kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de andere kant nog voor ongeveer 1-2 minuten.

Haal de pannenkoek uit de pan en maak meer pannenkoeken tot het beslag op is.

3
Done

Cannoli room...

In een kom meng de ricotta en poedersuiker samen. Proef of hij zoet genoeg is.

Roer de chocolade chips er doorheen.

4
Done

Serveer de pancakes 3-4 stuks op elkaar en doe daar op de cannoli room. Maak af met nog een framboos en serveer direct.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Simple Sandwich: Scrabledegg Ricotta Bagel
next
Zoete Aardappel Noedel Curry
previous
Simple Sandwich: Scrabledegg Ricotta Bagel
next
Zoete Aardappel Noedel Curry

Add Your Comment